NESREĆA

Samo Gospina slika ostala na zidu nakon eksplozije plina

sovici
VL FOTO
19.10.2010.
u 08:05

Strahovita detonacija je lomila zidove pred sobom, a sestre su jedva uspjele izvući živu glavu

Ne znam ti ja ništa, sinko!- šokirano će Matija Grubišić (70) iz Bobanove Drage kod Gruda, nakon što je u silovitoj eksploziji plina u samo jednom trenutku nesmotrenosti prije preksinoćnog mraka izgubila krov nad glavom. Za razliku od nje, koja je pretrpjela tek lakše ozljede pri udaru bojlera u glavu dok je spavala u sobi, njezina pet godina starija sestra Anđa jako je opečena po rukama i nogama te se trenutno nalazi na Odjelu intenzivne njege mostarske bolnice. Srećom, stabilno je i izvan životne opasnosti, a ta dobra vijest iz bolnice ozarila je i neispavano lice Matije, koja nam je sjetno pokazivala zidni sat, među rijetkim neuništenim predmetima. Sestre su nekim čudom preživjele strahovitu detonaciju koja je rušila zidove pred sobom.

- Samo je Gospina slika ostala na popucalom zidu. Gotovo sve je raneseno. Bilo je strašno čuti zaglušujuću eksploziju i krikove dviju sestara. Iz dima i pepela, Matija se nekako uspjela izvući ispod teških stvari i pobjeći van, dok su susjedi izvukli Anđu, inače tešku srčanu bolesnicu. Prozori su izbijeni 20 metara dalje. Nedostaju čitavi dijelovi kuće..., oštećenja su i dva parkirana vozila...- nabrajali su susjedi koji su hrabro priskočili u pomoć unesrećenim sestrama. Kako navode iz policije, očevidom je utvrđeno da je došlo do eksplozije akumuliranog plina u zatvorenoj kuhinji.

- Ništa ovo nije naspram života dvoje dobrih ljudi. Sve će se nadoknaditi. Sestrama ćemo pomoći, barem obnoviti prizemlje uništene kuće - kažu iz susjednih obitelji Grubišić i Boban. Inače, Matija živi od skrbi, dok Anđa ima njemačku mirovinu. Sestra im stanuje u Americi, a bratić u Čapljini, dok im je brat ranije poginuo kao pješak na obližnjoj cesti. Prema rekonstrukciji ovog umalo tragičnog događaja, nesretna Anđa se probudila nakon nedjeljnog poslijepodnevnog počinka, ustala i krenula do plinskog štednjaka kako bi pristavila vodu za kavu. Kada je okrenula kolo i kresnula plamen, uslijedila je silovita detonacija koja ju je doslovno bacila na zid. Sumnja se da plinska boca, koju je ona dan ranije mijenjala, nije bila do kraja zavijena, što je izazvalo opasno curenje i neminovnu eksploziju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije