Gospodarstvo

Sajam - katalizator procesa u ekonomiji svih zemalja regije

Mostarski sajam
VL FOTO
04.04.2013.
u 09:55

Dolazak velikog broja visokih uzvanika govori o značaju sajma

Još samo pet dana je ostalo do otvaranja Međunarodnog sajam gospodarstva Mostar - 2013. Stotine ljudi jučer je radilo na postavljanju štandova, pozornica i brojnih drugih sadržaja koji će se nalaziti u dvoranama u kojima se održava jedna od najvećih gospodarskih manifestacija u regiji. O značaju sajma govori i činjenica kako čak četvorica državnih premijera ove godine dolaze na ovaj događaj. Ivica Dačić, Vjekoslav Bevanda, Milo Đukanović, Zoran Milanović obići će štandove sajma Mostar 2013. i vidjeti što se na njima nudi. Također, razgovarat će se o gospodarskoj suradnji zemalja regije te načinima kako tu suradnju učiniti još boljom na zadovoljstvo svih sudionika razgovora. Na sajmu se očekuje sudjelovanje oko 750 - 800 izlagača iz tridesetak zemalja. Na svečanoj ceremoniji otvorenja 16. mostarskog sajma u utorak, 9. travnja s početkom u 11 sati očekuje se dolazak visokog izaslanstva EU-a na čelu s Peterom Sorensenom, kojemu će pripasti čast da sajam proglasi otvorenim. Trećeg sajamskog dana 11. ožujka, Mostarski sajam posjetit će i povjerenik EU-a za proširenje Štefan Fuele u pratnji političkih lidera BiH.

Direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak izrazila je zadovoljstvo partnerstvom s EU-om rekavši kako će njihovo prisustvo umnogome biti od koristi, posebice lokalnim gospodarstvenicima, ali i svim javnim institucijama da se upoznaju kako najbolje iskoristiti predpristupne IPA fondove. “U okviru edukativnog dijela Mostarskog sajma organizirat ćemo i radionice o ovoj temi”, kazala je Bošnjak, izrazivši zadovoljstvo što će, unatoč velikoj krizi, kapaciteti Mostarskog sajma i ove godine biti popunjeni. Planirane su dvije velike konferencije o temi korištenja predpristupnih IPA fondova EU-a i prekogranične suradnje. Nakon svega rečenog, sasvim je jasno kako je Mostarski sajam daleko više od samo još jednog događaja na kojem proizvođači prezentiraju svoje proizvode. Sajam je postao katalizator svih gospodarskih procesa u regiji te inicijator brojnih suradnji i projekata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?