Veliki komplimenti

Sajam je očuvao i ove godine kvalitetu koju ni šira regija nema

Sajam
VL FOTO
10.04.2013.
u 10:50

Kao i prethodnih godina, tu se smjestilo mnoštvo poslovnih subjekata koji svojim znanjem i kvalitetom visoko kotiraju i u svijetu

Brojni ljudi iz svih slojeva društva i iz svih sfera javnog života kroz povijest su posjećivali sajmove trgujući, radeći, sklapajući poslove, surađujući i družeći se zbog osobnog interesa i opće društvene koristi.

Potrošačko društvo

S godinama se to prorijedilo, a brojni poznavatelji prilika potrošačkog društva nekad i danas takve promjene smatraju i uzrokom krize s kojom se svijet već nekoliko godina bori. Mostarski sajam gospodarstva godinama je promotor gospodarstva, po mnogima broj 1 u regiji. Kao i prethodnih godina, tu se smjestilo mnoštvo poslovnih subjekata koji svojim znanjem i kvalitetom visoko kotiraju i u svijetu. Večernji list kao jedan od medijskih promotora i ove godine prati Sajam gospodarstva u Mostaru. Da bi tekstovi bili pravovremeno objavljeni i kvalitetno napisani, prvog dana pobrinuli su se brojni susjedni štandovi među kojima je ‘Gastro’, te ‘Kandit’ koji je slasticama posluživao Večernjakovu ekipu. Mnogi su se zaustavljali kako bi dobili besplatan primjerak Večernjeg lista, kao i druge pisane sadržaje u nakladi Večernjaka. - Vi promičete čitanje i intelektualni razvoj stanovništva - sa smiješkom je rekao stariji gospodin dok je za sebe uzimao primjerak novina, a za unuke djela Ivane Brlić-Mažuranić, te biblijske pripovijetke.

Posjetitelji nisu zaboravili pohvaliti ni manifestaciju Večernjakov pečat. Mnogi su konstatirali kako je onakvu manifestaciju u BiH moguće uraditi jedino ako se radi s puno ljubavi i entuzijazma. Poduzetnička branša ni ove godine nije štedjela epitete na račun Gospodarskog sajma. Mnogi su isticali kako je ovo pokazatelj da se ekonomija oporavlja. Oni najmlađi su, također, na sajmu pronašli svoje zadovoljstvo. Osim Večernjakovih priča za djecu, izlagači su ih darivali slasticama, a najmlađi su s velikim oduševljenjem i smijehom zahvaljivali na darovima.

Opstojnost sajma

Organizatori su prvoga dana, također, iskazali zadovoljstvo. Ustvrdili su kako je opstojnost sajma, s obzirom na posjećenost, ali i ugled gostiju, neminovna. Vjeruju kako će ovi, i svi sljedeći dani biti ono o čemu će se pozitivno pričati u idućem vremenu. Jasno je da nakon prvoga dana Sajma gospodarstva u Mostaru nitko nije bio nezadovoljan. Čak su se komentirali i nastupi, te govori političkih dužnosnika.

Unatoč kiši, osjećao se taj optimizam koji polako, ali sigurno zahvaća i gospodarstvo u regiji, još više zbog ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, koja je ovogodišnji partner sajma. Neka ona bude put prema svjetlu koje će i sljedećih dana, pa i godina, obasjavati Sajam gospodarstva u Mostaru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?