BIRA SE NOVO VODSTVO

Sabor HDZ-a BiH zakazan je za 13. i 14. svibnja

covic
VL FOTO
25.03.2011.
u 09:15

Predsjednik HDZ-a BiH rekao je u Žepču da će po sazivanju sabora stranke biti unutarstranački izbori

Općinu Žepče posjetilo je visoko izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom stranke Draganom Čovićem. U izaslanstvu su bili potpredsjednica HDZ-a BiH Borjana Krišto i dopredsjednik Marinko Čavara te domaćini - načelnik općine Žepče Mato Zovko, predstavnici ŽO HDZ-a ZDŽ-a i zastupnici Josip Martić i Ivo Tadić Iva, kao i predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Položeno je cvijeće na središnjem spomen-obilježju u Žepču i odana počast poginulim braniteljima.

Izbori u županijama

Radni sastanak održan je u prostorijama Općinskog odbora HDZ-a BiH Žepče. Svoje zadovoljstvo dolaskom u Žepče izrazio je i predsjednik HDZ-a Dragan Čović. “Već nekoliko dana obilazimo prostore u kojima žive Hrvati i razmjenjujemo mišljenja o prilikama Hrvata u BiH. Poslali smo prizive Ustavnom sudu BiH i zatražili jasno očitovanje svih institucija u BiH. Neustavnu i nelegitimnu vlast ne želimo priznati. To želimo i ovdje kazati. Od svih onih koji imaju svoje uloge u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, u lokalnoj samoupravi očekujemo da se na takav način i odnose prema takvoj vlasti - kazao je Dragan Čović. Druga važna stavka je kako upravljati trenutnom ustavnom krizom u BiH. „Ovih dana želimo završiti izbore u svim županijama. Već smo bili u Posavini, zatim idemo u zapadnu Hercegovinu, a zatim u Livno. Siguran sam da će poslije toga HDZ BiH sa svojim partnerima imati uvjerljivu većinu, jer je sad već ima u klubovima Doma naroda. Mi ćemo u sljedeća 3 do 4 dana završiti razgovore sa svim predstavnicima političkih stranaka, srpskog i bošnjačkog naroda, kako bi pokušali dogovoriti vlast na razini države. Sa srpskim blokom smo sve već dogovorili, a kod bošnjačke strane raspoloženje postoji, kao i određene poteškoće, kazao je Čović. Na sastanku u Žepču razgovaralo se i o Hrvatskom narodnom saboru.

Sabor stranke

Treća stavka su izbori unutar stranke. Donesena je odluka da se 13. i 14. svibnja sazove sabor HDZ-a BiH. Tada će se dobiti vodstvo stranke, novo predsjedništvo, središnja tijela vlasti, a nakon toga se ide u stranačke izbore, rekao je između ostaloga predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Ključne riječi

Komentara 1

CI
cinbenik
19:17 25.03.2011.

Kako je g.din Covic zaboravio obici Usoro.Vjerovatno zato sto su mudro izbjegli sukobe sa muslimanima i pored silnih zapovijedi i insistiranja.Tamo zivi covjek koji nije htio potpisti Dejton kojim su se Hrvati u BiH sveli na manjinu.Naravno HDZe je potpisao,pa i ovakav izborni zakon sa kojim sada imaju problema.HDZeov sporazum sa Srbima je legalizirao srbske tjeralice u BiH za branitelje koji zdusno podrzavaju Covica i HDZe ustvari oni i postoje radi HDZea,znaci rade kontra branitelja to samo moze HDZe ZNA SE

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?