POSUŠJE

S temeljnim projektima mnogo toga se odradi za opće dobro kraja i ljudi

Projekt
02.08.2013.
u 10:12

BONIĆ: S potporom i vlastitim ulaganjima te radom sve se može i na zadovoljstvo kvalitetno odraditi

U prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma održana je prezentacija grantova u okviru projekta “Zaštićena šumska i planinska područja Federacije BiH”. Na prezentaciju su pristigli predstavnici Svjetske banke, Federalnog ministarstva okoliša i turizma na čelu s ministricom Brankom Đurić i njenim pomoćnicima, te predstavljači svih osam grantova koji su odrađeni uz potporu Svjetske banke i FMOIT. Predstavljeno je osam projekata - tri iz NP Una i pet iz PP Blidinje. Time je i službeno završen projekt HPD Pločno iz Posušja, izgradnja biopročišćivača na planinarskom domu u Masnoj Luci u sklopu zaštite vrela Jasle, prvoga na području PP Blidnje, ali i šire. Aktivnosti oko ovoga projekta su otpočele 2012. godine u svibnju kada je održana trodnevna radionica i predstavljanje projekta. Nakon pripreme i prijavljivanja na ovaj projekt koji je od pristigla 34 izabran među osam koji su dobili podršku FMOIT i nakon potpisivanja ugovora u kolovozu 2012. godine krenulo se u rad.

- U realizaciji ovog projekta ugrađen je biopročišćivač koji zadovoljava sve propisane standarde BiH i EU. Postavljeno je više od 700 m odvodnih cijevi kojima se pročišćena voda odvodi u jamu koja otklanja i najmanja mogućnost ugrožavanja vrela Jasle i okolna vrela. Vrijednost projekta je veća od 50.000 KM, a od FMOIT je odobreno 36.000 KM. Ostali iznos smo financirali iz naših izvora, a sve radove koje smo mogli odradili smo sami bez ikakvih naknada - za Večernjak je izjavio predsjednik HPD Pločno Mario Bonić Bonkić.

Valja reći kako su, osim projekta HPD Pločno, uspješno realizirana grant sredstva za projekt “Povratak pčela na Blidinje” Udruge pčelara “Iva” iz Posušja s odobrenih 20.000 KM kao i projekt “Uklanjanje divljih deponija na Blidinju” podnositelja “Ladanušić čistoća” iz Rakitna s odobrenih 22.000 KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?