zaštita tradicije?

Rusija najavila: 'Uhitit ćemo sve gay sportaše na Olimpijadi'

paerson
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/3
01.08.2013.
u 10:33

Međunarodni olimpijski odbor poručio je da su dobivene garancije ruske vlade da sportaši i navijači homoseksualne orijentacije neće biti uhićeni

Ruske vlasti najavile su uhićenja homoseksualnih sportaša i posjetitelja na Zimskim olimpijskim igrama koje se iduće godine održavaju u ruskom gradu Sočiju. Kako prenose ruski mediji, vlasti ne odustaju od provođenja zakona koji zabranjuje reklamiranje i ponašanje koje “nije u skladu s tradicijskim vezama i vrijednostima”.

Inicijativa za donošenje takvog zakona stigla je prošle godine iz Sankt Peterburga i tamošnji regionalni zakonodavac ga je donio, a sada se proširio i na ostale dijelove Rusije, odnosno donesen je na državnoj razini. Ruske vlasti ističu da ne postoji način da se zakon primjenjuje selektivno te će ga primjenjivati i na sportašima i na posjetiteljima ZOI-a u Sočiju.

S druge pak strane, Međunarodni olimpijski odbor poručio je da su dobivene garancije ruske vlade da sportaši i navijači homoseksualne orijentacije neće biti uhićeni. Reagirale su i homoseksualne udruge iz Sjedinjenih Američkih Država koje traže zaštitu tamošnje Obamine administracije, a barovi za homoseksualce diljem SAD-a nakon najave ruskih vlasti o uhićenjima pozvali su konzumente u svojim prostorima na bojkotiranje ruske votke.

>> Papa Franjo: Tko sam ja da sudim gay osobama?

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije