namještanje mečeva

Rumunji pišu: Četvoricu hrvatskih tenisača istraživat će Interpol

antonio veić
Reuters/Pixsell
21.07.2013.
u 10:35

Mektić, Veić, Marcan i Androić izgubili su svoje mečeve sa 0-2 u setovima, rumunjske kladionice ostale su bez pola milijuna eura pa sve prijavile policiji i Interpolu

Četiri hrvatska tenisača - Antonio Veić, Nikola Mektić, Dino Marcan i Toni Androić, mogli bi se naći pod istragom Interpola zbog namještanja mečeva, tvrdi rumunjska Gazeta Sporturilor.

Njih četvorica te moldavski tenisač Radu Albot prošlog su tjedna izgubili svoje mečeve sa 0-2 u setovima zbog čega su rumunjske kladionice izgubile pola milijuna eura. S obzirom na sumnjive uplate na tih pet mečeva, pet kladionica podnijelo je prijavu rumunjskoj policiji i Interpolu uvjerene kako se ne radi o slučajnim rezultatima.

Radi se o ovim mečevima:

Haider-Maurer - Veić 6:3 6:3 (Poznan)
J. Sousa - Albot 6:1 6:2 (Poznan)
Caruso - Mektić 6:3 6:2 (Recanati)
Singh - Marcan 6:4 6:4 (Binghamton)
Bossel - Androić 6:4 6:4 (Granby)

Tek treba vidjeti jesu li tenisači zaista namjerno gubili mečeve, što će biti teško dokazati, no nisu rijetki ni slučajevi kada neki kladioničar ljutit zbog gubitka novaca prijavi rezultate koji su ga koštali zarade, a bez da sumnja ima realno uporište.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije