HRVATSKA - ITALIJA 8:9

Rudić: Nismo bili dovoljno hrabri

\'sport...peking...12.08.2008.  peking, beijing 2008, olimpijske igre, olimpijada, vaterpolo, hrvatska - srbija, 11-8, izbornik ratko rudic,  foto: Goran Stanzl\'
Goran Stanzl/PIXSELL
28.07.2011.
u 16:10

Hrvatski vaterpolisti izgubili su u polufinalu SP-a u Šangaju od Italije sa 8:9 te će s Mađarskom igrati za treće mjesto.

Hrvatski vaterpolisti nisu u Šangaju uspjeli ponoviti Melbourne 2007. kada su najprije ušli u finale Svjetskog prvenstva, a potom se okitili zlatnom medaljom. Ovaj su nas put na putu do finala zaustavili Talijani, pobijedivši nas sa 9:8.

Rezultat bi mogao pokazivati veliku neizvjesnost, no ona je, na žalost, izostala. Tijek utakmice bio je grozan, nije se mogao naslutiti ni u najgorem scenariju. Naši su prekomorski susjedi već na startu poveli sa 3:0, a naši su prvi pogodak postigli tek u 16. minuti preko Burića.

U jednom smo trenutku, početkom treće četvrtine stigli na obećavajućih 2:3 (Joković iz peterca), no suci su i Talijanima dosudili najstrožu kaznu pa su suparnici otišli na 4:2, a potom i na 5:2. Vodili su Talijani i sa 8:4 i 9:5, stizali smo ih, ali ih nismo uspjeli i stići. Sukno je na 8:9 smanjio samo 15 sekundi prije kraja.

Teško je bilo očekivati da ćemo u oba polufinala gledati isti scenarij: Srbi su uspjeli prestići Mađare, mi Talijane ne. Naši su se strašno mučili u napadu, nisu iskoristili prvih pet napada s igračem više, a Tempesti ih je s nekoliko odličnih obrana još više obeshrabrio, tako da je u takvoj utakmici bilo teško pronaći prolaz u finale. Svoj dan nije imao ni vratar Josip Pavić koji kaže:

– Moramo priznati da su Talijani danas bili bolji i čestitati im na ulasku u finale.

Nama nije išlo, loše smo otvorili utakmicu i nitko, počevši od mene prvoga, nije bio na razini na kojoj smo ga navikli gledati. Teško je sad naći neke dublje razloge za to. Nije lako kad se izgubi polufinale, ali treba se sad usredotočiti na utakmicu za treće mjesto i pokušati osvojiti broncu.

Iako zasluženost talijanske pobjede ne želimo dovoditi u pitanje, valja reći da su suci Španjolac Borell i Azerbajdžanac Koganov dobro pazili da ne naljute svog šefa Talijana Lonzija. No to je nešto što smo mogli i očekivati i što nije od jučer, kad su dvoboji s talijanskom reprezentacijom u pitanju. Glavni je problem što mi nismo bili pravi. 

– Naši su igrači bili opterećeni važnošću susreta. Nismo zbog toga bili dovoljno hrabri, nismo bili dovoljno organizirani, nismo bili dovoljno usredotočeni. Suci su posebna priča, nama su suparnici skakali preko glave, a isključenja nije bilo. No, ja mislim da je Hrvatska dovoljno jaka da je i s takvim suđenjem trebala izboriti finale. Nadam se da ćemo protiv Mađara iskazati tu svoju kvalitetu – ustvrdio je izbornik Ratko Rudić.

U subotu u deset sati po našem vremenu Hrvatska će u susretu za treće mjesto s Mađarskom nastojati obraniti broncu s prethodnog SP-a u Rimu. O zlatu će u 15 sati odlučivati Srbija i Italija.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije