NISMO BAŠ SIGURNI...

Ronaldinho: Još nisam sve rekao, vidjet ćete 2014.!

Ronaldinho
PA/Pixsell
07.02.2013.
u 15:28

Prvi međunarodni dvoboj Ronaldinho je odigrao sa 16 godina na Wembleyu. Možda je na istom mjestu odigrao i posljednji

Brazilac Ronaldinho svojedobno je bio najbolji svjetski nogometaš, igrač koji je braniče doslovno valjao po travnjaku, igrač koji je zarađivao ovacije i suparničkih navijača. Jedini je igrač Barcelone koji je dobio ovacije Santiago Bernabeua. Bilo je to 2005. godine kada je u simultanki pobijedio Real, a nakon drugog gola, kada je ismijao obranu Madriđana, domaći navijači digli su se na noge i zapljeskali. Nažalost, Ronaldinho je danas samo sjena tog igrača, dokazao je to i na prekjučerašnjoj utakmici Engleska - Brazil (2:1) na Wembleyu. Redom svi engleski i brazilski mediji proglasili su ga najgorim igračem dvoboja, a jedino po čemu je bio zapažen promašeni je jedanaesterac u 19. minuti, kod rezultata 0:0.

Brazilski dnevnik Folha piše da je ovo možda bila i posljednja Ronaldinhova utakmica za Brazil, da bi izbornik Felipe Scolari nakon ovako loše predstave mogao odustati od pokušaja njegove rehabilitacije. Znakovito, Ronaldinho je prvu međunarodnu utakmicu odigrao baš na Wembleyu, s reprezentacijom do 16 godina. Wembley bi mogao biti i njegov kraj.

– Svjestan sam loše igre protiv Engleza, no ja i dalje sanjam da zaigram za reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u mom Brazilu 2014. godine. Još uvijek mogu igrati na najvišoj razini – rekao je Ronaldinho.

Ako je ovo i bio njegov kraj u reprezentaciji, Ronaldinhu za utjehu ostaje da će biti upamćen kao jedan od najboljih nogometaša svih vremena. Kao jednog od posljednjih nogometnih romantičara, koji je doslovno driblao sa smiješkom.

Evo promašaja s Wembleyja, ali nekoliko njegovih poteza koje teško da ćemo ikad ponovno gledati makar on tvrdio suprotno...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?