NK Vitez

“Ragbi treneri itekako imaju što pokazati nogometašima”

Trening
11.10.2012.
u 09:59

U Stručnom stožeru drže kako momčadi ponekad treba više žestine, odlučnosti, taktičke potkovanosti

Nogometaši federalnog prvoligaša NK Vitez igraju vrlo dobro i nakon devet odigranih kola zauzimaju drugo mjesto sa 18 osvojenih bodova, jedan manje od vodećeg Bratstva. A da je bilo samo malo više sreće, spretnosti, žestine, pa i, kako neki kažu, nogometnog mangupluka, bodovni saldo bi bio daleko bogatiji i sada bi Vitežani bili uvjerljivo vodeća momčad prvenstva.

U finišu gubili bodove

Jer, ova je momčad u samim završnicama susreta, u sudačkim nadoknadama vremena gubila bod(ove), ponekad na bizaran i neshvatljiv način. I proteklih dana stručni stožer radi upravo na ukazivanju na propuste, na ispravljanju i otklanjanju tih nedostataka, jer nije riječ ni o (ne)znanju, o nedostatku tjelesne snage i pripremljenosti, nego se radi o nijansama u tim segmentima koji, očito je, nedostaju ili nisu dovoljno razvijene kod pojedinih igrača. A to su i razlozi što su se u NK Vitez odlučili potražiti pomoć i od trenera ragbija Radenka Pirkića, ranije trenera Čelika i reprezentativnih ekipa BiH, trenera sve uspješnijeg RK Vitez i mladih selekcija BiH, Dalibora Vrebca, te nekadašnjeg ragbi igrača, osnivača i predsjednika RK Vitez, Željka Ljubanića.

Naučiti od ragbijaša

-Osjetili smo i uvidjeli, kažu u stručnom stožeru NK „Vitez“, da našoj momčadi treba, u nekim situacijama, više žestine, odlučnosti, taktičke potkovanosti, a držimo da će ih nešto od toga naučiti uspješni i poznati treneri ragbijaša, kažu iz NK Vitez. U ovom klubu, također, kažu kako ragbi treneri imaju što pokazati nogometašima Viteza, to na treninzima i čine, i vjeruje se kako će ta suradnja dati pozitivne pomake. -A mi treneri u NK Vitez se ne libimo svoje nogometno i trenersko znanje crpiti i dopunjavati i od iskusnih ragbi trenera, a što nikako ne znači da ćemo mi ubuduće igrom i odnosom prema igri i protivniku “iskočiti” iz nogometnih pravila pa igrati, da se tako izrazimo, ragbi-nogomet, poručili su nogometni treneri ovog popularnog sportskog kolektiva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije