POSAVINA U ŠOKU

Rafalima na prostorije dva HDZ-a i kuće dužnosnika

pucnjava
VL FOTO
21.09.2010.
u 07:48

U pet objekata policija pronašla 70 metaka. Samo zahvaljujući sreći, nitko nije stradao. U istragu se uključila i federalna policija

Razmjerno mirnu izbornu kampanju jučer je pod krinkom noći posve poremetio oružani napad na stranačke prostorije HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 u Orašju te na obiteljske kuće dvojice dužnosnika ove stranke - federalnog ministra za rad i socijalnu politiku Perice Jelečevića i predsjednika Upravnog odbora Agencije za vodno područje rijeke Save Ive Vincetića, zvanog Kombi, te na još jednu knjižaru koja se nalazi u blizini prostorija HDZ-a BiH.

Strah mještana

Iako su Županijsko tužiteljstvo i mjesna policija, kojoj su se priključili i inspektori Federalnog MUP-a, tijekom cijelog jučerašnjeg dana provodili očevid i istragu, ipak nisu mogli potvrditi političke motive ovoga napada. No, unatoč svemu u zraku se može osjetiti zabrinutost lokalnih stranačkih aktivista, kao i građana Orašja čije su misli od eventualne prijetnje nabujalom Savom naglo okupirala stranačka (pre)pucavanja. Iz oba HDZ-a osudili su ovaj napad aludirajući ne neodređen način da bi napadači mogli biti iz druge političke opcije. Na svih pet lokacija gdje su suludi napadači pucali iz strojnica, zabilježeni su tragovi 70-ak metaka. Sve je započelo pucnjavom na općinske i županijske stranačke prostorije HDZ-a BiH oko 01.10 sati koje se nalaze sve nekoliko desetaka metara od zgrade tamošnje policije. U istoj ulici, koja je jednosmjerna, stradao je i izlog tamošnje knjižare u vlasništvu Vidana Janjića. Zatim je policiji prijavljeno i ispaljivanje metaka iz vatrenog oružja po prostorijama HDZ-a 1990. Glasnogovornik Uprave policije Posavske županije Josip Dominković potvrdio je ove napade dodavši da se oko 3 sata ujutro pucalo po obiteljskim kućama Perice Jelečevića i Ive Vincetića. Srećom, u Jelečevićevoj obiteljskoj kući u trenutku napada nitko se nije nalazio, a na kuću je pucano sa šest metaka, dok je najteže stradala obiteljska kuća Ive Vincetića.

Osuda dva HDZ-a


- Oko 03.00 začuo sam strahovitu rafalnu pucnjavu po kući i prozorima. Nekoliko metaka završilo je u sobi na zidovima i sva je sreća da nitko nije stradao, rekao je Vincetić za Večernjak. Na pročelju njegove kuće bili su vidljivi brojni tragovi od ispaljenih više od 20 metaka. Iz HDZ-ova osudili su napad.

- Osuđujemo ovaj teroristički napad koji se dogodio prošle noći. Tražimo od nadležnih institucija da istraže ovaj napad, poduzmu mjere i zaštite građane, naveli su iz HDZ-a BiH. Iz HDZ-a 1990 navode da su već dobivali prijetnje, a napad su ocijenili najtežim od uvođenja demokracije. Dodali su da se neće dati zastrašiti ovakvim napadima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?