Posušje

Radovi u tijeku

osim
Pero Crnogorac
19.01.2012.
u 10:39

Osnovci, roditelji i učitelji u toj velikoj posuškoj školi su veseli „Posuški osmijeh“

Kada navratite u posušku Osnovnu školu Ivana Mažuranića, najbrojniju u BiH, ali i daleko dalje, uvijek ćete doznati zanimljive novosti. Škola je odavno pretijesna za veliki broj osnovaca i stoga se krenulo u dogradnju kata sa sedam novih kabineta i osam učionica. Sada se radi i u tri smjene pa škola jedva diše. U hodniku nas je dočekala osmašica Katarina Miličević i najavila posjet ravnatelju Zdravku Piriću koji često kontaktira i s roditeljima i s više od 150 zaposlenika. Posjetili smo gornji kat i uvjerili se kako radovi teku po planu i bit će završeni do kraja travnja. Potom slijedi oprema kabineta i učionica.

- Vjerujemo da ćemo početak nove školske godine 2012/13. imati novi prostor s pomoći ZHŽ-a jer redovi teku bez poteškoća, a uvedeno je grijanje, struja, voda i kanalizacijski sustav. Sada radimo u vrlo teškim uvjetima pa koristimo i neke prostore koji pripadaju drugima. Vrijedi spomenuti da se do sada područna škola Vranić uskoro odvaja u samostalnu školu s područnim odjelima Posuški Gradac Broćanac.

Usto, grade se i male kućice u Čitluku za učenike koji autobusom dolaze na nastavu, što će biti nastavljeno i na drugim postajama gdje se čeka na red vožnje i u teškim vremenskim uvjetima, istaknuo je ravnatelj Pirić. U toj zaista velikoj i veseloj školi dobro se surađuje sa svima, pa i s roditeljima. Vijeće roditelja redovito održava sastanke na kojim se s ravnateljem i općinskim vlastima dogovara kako riješiti tekuće školske nevolje. Posebno je zanimljivo da se registrira Udruga roditelja “Za osmijeh posuških školaraca”. Vijeće vode Ljubo Kovač i Mladenka Lebo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?