Apsurdno

Radikalizacija stanja zbog činjenice da izbora još nema

Mostar
08.10.2012.
u 09:18

Mostarci ne pokazuju nimalo žala zbog toga što nema izbora

I u Mostaru se jučer moglo glasovati. Ali samo na Španjolskom trgu, gdje su kolege s portala Tacno.net organizirali parodiju na lokalne izbore u ovom gradu kojih naravno nije bilo. Zbog neprovedbe odluke Ustavnog suda BiH i promjene Statuta grada, samo Mostarci jučer nisu izašli na birališta. I čini se kako ih to pretjerano nije uzbudilo ili naljutilo. - Ne znam što će nam izbori. Tko god dođe, svakako neće promijeniti ništa nego će raditi za interese samo svoje stranke - govori nam Ante dok pije kavu u jednom od mostarskih kafića. I ostali naši sugovornici, obični građani Mostara imaju slično mišljenje.

I dok su građani ostalih bh. gradova u poslijepodnevnim satima masovno išli na birališta, Mostar je bio prilično pust. Kao da godišnji odmori još uvijek nisu završili. Od građana su ipak nešto zabrinutiji političari u Mostaru. Dopredsjednik Gradskog vijeća Mostara Danijel Vidović bio je vidno ogorčen zbog stanja u kojem se nalazi Mostar. - Oni koji govore kako najviše vole ovu zemlju ne žele provoditi odluke najviših sudskih institucija. Zato nema izbora u Mostaru i zbog toga su građani u situaciji da Grad zapadne u još veću krize nego je to slučaj sada - govori nam Vidović. I predsjednik Vlade HNŽ-a Denis Lasić nije nimalo oduševljen stanjem u gradu na Neretvi. - Nakon ovih lokalnih izbora sva pozornost javnosti će biti uperena na Mostar. Postoji realna opasnost od toga da se stanje u gradu dodatno radikalizira, što bi moglo dovesti do toga da Mostar ipak dobije poseban status i da se odluka Ustavnog suda ne provede u cijelosti. A to svakako ne bi bilo dobro za ovaj grad - rekao nam je Lasić dodavši kako i županija trpi zbog ovoga stanja. - Dolazi u pitanje provedba Zakona o koncesijama, što je s brojnim dozvolama koje izdaje Grad Mostar i još puno toga. I županiji prijeti djelomična blokada zbog stanja u Mostara, a što niti u kojem slučaju ne može biti dobro - zaključuje zabrinuto Lasić. OHR je najavio kako će uskoro biti pokrenuti pregovori za rješenje stanja u Mostaru, a Inzko je poručio kako očekuje da se ovaj problem riješi do kraja studenoga ove godine.

Ovo mišljenje su podržali i pojedini politički lideri. Samo još treba pronaći način da se građani Mostara zainteresiraju za sve ove procese kako bi sve što se radi konačno imalo nekog smisla.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?