Ljubuški

“Putovanje je lijepa nagrada za naš uspjeh”

Učenici
Ivan Kaleb
03.07.2013.
u 09:58

Drugu godinu zaredom idu u ljetni kamp u Brčkom

Ljubuški gimnazijalci boravili su i vratili se iz Brčkog gdje su sudjelovali na 12. jjetnom kampu Obrazovnog centra za demokraciju i ljudska prava Civitas. Riječ je o petodnevnom kampu - ljetnoj Školi demokracije koja se održava na kraju godišnjeg ciklusa ukupnih aktivnosti u osnovnim i srednjim školama BiH u sklopu programa projekt građanin/Ja građanin. Skupina ljubuških gimnazijalaca sudjelovala je u kampu u Brčkom kao pobjednici županijskog natjecanja Civitasa i završne smotre koja je nakon toga održana u Sarajevu.

Ponavljaju uspjeh

Ovo je druga godina zaredom kako su gimnazijalci iz Ljubuškog pobijedili na županijskom natjecanju i potom boravili na završnoj smotri u Sarajevu i u kampu u Brčkom. U Civitasovu kampu u Brčkom su bili: Maja Mlinarević, Iva Rupčić, Mila Matijašević, Katarina Pavičić, Lucija Miličević, Glorija Granić i Klaudija Pavičić, a vodio ih je i pripremao tijekom natjecanja prof. Mile Logara. - Boravak u kampu u Brčkom je bila lijepa nagrada za naš uspjeh na županijskom natjecanju i sudjelovanje na smotri u Sarajevu, a to smo ostvarili s našom temom “Turizam BiH”. Svaki dan smo imali radionice, a sve je bilo ukomponirano sa sportskim i zabavnim programima. Bili smo smješteni u nekoliko hotela i motela i podijeljeni u osam timova, kako za srednje, tako i za osnovne škole, a tema ljetne škole bila je “Mediji i društveni aktivizam”. Bilo je izvanredno, zanimljivo, zabavno i poučno, oduševljeni su gimnazijalci.

Izbor mistera

Posebno su željeli da se objavi da je njihov profesor Mile Logara u izboru za miss i mistera profesora i nastavnika u kampu, izabran za drugog pratitelja. Na natjecanje su ga prijavile njegove učenice. Kada je riječ o osnovnim školama u Civitasovu ljetnom kampu u Brčkom, iz ZHŽ-a je sudjelovala OŠ Ivana Mažuranića iz Posušja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?