ispitivanje

Purda na ispitivanju: Tukli su nas i prijetili da će nas ubiti

\'purda2_nnn_unu_180211\'
21.02.2011.
u 13:22

Purda nije bio obavezan odgovarati na pitanja srbijanskih suca i tužitelja, ali je to, po savjetu svog odvjetnika Josipa Muselimovića, ipak učinio

Puna tri sata trajalo je jutros u Sarajevu ispitivanje Tihomira Purde, koji je odgovarao i na pitanja srbijanskog tužitelja Dušana Kneževića te istražnog suca beogradskog Suda za ratne zločine.

Purda je ispričao i o tome što je sve preživio u logorima Stajićevo i Sremska Mitrovica.

- Bilo je tu fizičke i psihičke torture, batina, te prijetnji, poput "Sve ćemo vas pobiti!", i u takvim uvjetima nastalo je priznanje na kojem je srbijansko tužiteljstvo temeljilo svoju međunarodnu tjeralicu.

Purda nije bio obavezan odgovarati na pitanje srbijanskih suca i tužitelja, ali je to, po savjetu svog odvjetnika Josipa Muselimovića, ipak učinio.

- Jako je važno to što je odgovarao na njihova pitanja, jer sad tužitelji iz Srbije zaista imaju njegov iskaz - kaže Muselimović.

Na saslušanju je bila i Ana Primorac, koja također zastupa Purdu, te Krešimir Krsnik, koji zastupa ostalu dvojicu branitelja u ovom predmetu, Danka Maslova i Petra Janjića Tromblona. Maslov i Janjić potkraj tjedna također će dati svoj iskaz.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 2

CI
cinbenik
20:32 21.02.2011.

Sud BiH takve procese vec vodi u BiH,takodje protiv jednog Hrvata vec dvije godine.Neki dan je cinimi se bas u ovom listu pisa slucaj iz Brckog protiv koga se proces vodi vec dvije godine,a takodje je bio u logoru oko 2godine,i sudjen na smrt pusten 96god.Sada mu se priznanja ,uzeda na jos drasticni nacin,i presuda NA SMRT uzima kao optuznica.Dali ce shvatiti napokon i u Sarajevu da se kao takva nebi trebala uvaziti.Mzda ih Purda nauci pa saznaju za pravdu.SRAMOTA

KR
krtica
03:43 22.02.2011.

Pa zar je moguce da mu sude zbog toga sto je bio maltretiran u njihovim (srpskim) logorima? To samo srbi mogu ciniti!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije