SARAJEVO

Propao još jedan sastanak političkih lidera

covic
VL FOTO
15.09.2011.
u 16:03

Međutim, kako je kazao Lagumdžija, a sa čime su se složili i drugi sudionici u sastanku, postignut je značajniji napredak kada je u pitanju set pitanja vezanih za ubrzavanje euroatlantskog puta BiH.

Lideri šest političkih stranaka čiji predstavnici čine Kolegij oba doma Parlamentarne skupštine BiH, nisu na današnjem sastanku u sjedištu Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) u Sarajevu značajno približili stavove kada je u pitanju formiranje novog Vijeća ministara BiH, izvijestio je nakon sastanka njegov domaćin predsjednik SDPBiH Zlatko Lagumdžija.

Međutim, kako je kazao Lagumdžija, a sa čime su se složili i drugi sudionici u sastanku, postignut je značajniji napredak kada je u pitanju set pitanja vezanih za ubrzavanje euroatlantskog puta BiH.

To se odnosi na pitanje zakona o popisu stanovništva, zakona o državnoj pomoći, rješenju problema vojne imovine te rješavanju pitanja provođenja sudske presude u slučaju "Sejdić - Finci".


Za ova pitanja je rečeno da se mogu riješiti u idućih od pet do deset dana na razgovorima na tehničkom nivou.

Iduću sastanak ovih šest političkih stranaka zakazan je za 26. rujan u Brčkom, a domaćin će biti predsjednik SDS-a Mladen Bosić.

Ključne riječi

Komentara 2

NP
nocna.ptica
23:14 15.09.2011.

Kako može i uspjeti bilo koji sastanak ove šestorke kad ga očito SDP i SDA bojkotiraju. Njima nije u interesu da se oformi novo vijeće mimistara jer su svijesni da njime, zakonom rotacije, gube pozicije koje imaju u starom sazivu, Jedno ministarsko mijesto i ministra vanjskih posliva.

Avatar bucalo
bucalo
23:27 15.09.2011.

cudi me bas da se nisu dogovorili a u naredni 50 godina viditcemo sto kaze marinko ,kaze MPT e moj narode

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?