skrivena u wc-u

Pronađena bomba u svetištu koje će posjetiti papa Franjo

papa franjo
Reuters/ PIXSELL
23.07.2013.
u 08:01

Bombu kućne izrade pronašli su pripadnici brazilskih zračnih snaga, a potom je detonirali

Bomba kućne izrade, pronađena je u katoličkom svetištu u Brazilu koje će papa Franjo posjetiti ovaj tjedan, prenosi Telegraph. Uređaj je pronađen u zahodu u svetištu Aparecida, između Rio de Janeira, gdje je papa Franjo stigao u ponedjeljak, i Sao Paola.

Osoblje brazilskih zračnih snaga napravu je otkrilo u nedjelju tijekom provođenja sigurnosne provjere područja prije Papinog posjeta u srijedu. Bombu je zatim detonirala vojna policija.

- Riječ je o napravi kućne izrade s malo potencijala za smrtne slučajeva - priopćila je vojska.

- Takve epizode dio su rada naših sigurnosnih snaga i ni u kojem trenutku životi civila nisu bili u opasnosti. Policija je objavila da je zahod smješten na području koje neće biti korišten tijekom papina posjeta.

Svetište Gospe od Aparecide najcjenjenije je katolička hodočasničko mjesto u Brazilu. Štiti je poznati glineni kip Blažene Djevice Marije iz 18. stoljeća, koja je glavna zaštitnica Brazila, kako tvrde njezini stanovnici.

Papa Franjo u Brazilu prisustvuje Svjetskom danu mladih, međunarodnom katoličkom festivalu na kojem će se okupiti više od milijun mladih hodočasnika.

>>Papin automobil zapeo u prometu Ria de Janeira

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije