Grude

Projekt učenika ”Školska tv”, ušao među deset najboljih

prednja za FOP
VL FOTO
19.01.2012.
u 10:28

‘Školska tv’ zamišljena je tako da se svaka osnovna i srednja škola ima mogućnost predstaviti kroz video priloge

Grudski osnovnoškolci, na čelu s profesorom Mišom Pušićem, još su jednom pokazali svoju genijalnost. Naime prema njemačkoj fondaciji SHL te Fondaciji za omladinske projekte FOP, projekt grudskih osnovnoškolaca “Školska tv”, ušao je među 10 najboljih projekata u BiH. Kako nam je objasnio profesor Pušić, projekt je rađen u suradnji s Pokretom za kulturu i obrazovanje ‘’Pavao Ritter Vitezović’’.

- Cilj ovog projekta je umrežiti što više osnovnih i srednjih škola u BiH. “Školska tv” zamišljena je tako da svaka osnovna i srednja škola u Federaciji, koja želi sudjelovati u projektu, ima se mogućnost predstaviti kroz video priloge, pritom iznoseći novosti iz svoga djelovanja. Snimljeni prilozi bili bi pohranjeni na web stranici ove televizije, i tako bi bili dostupni svim korisnicima informacija u svijetu. S tim da živimo u vremenu suvremenih tehnoloških sredstava, vjerujemo da je ovo dobar projekt, koji može biti od velike pomoći društvu.

Gruđani će se ovim projektom predstaviti na Parlamentarnoj skupštini BiH, 23. i 24. siječnja, a s profesorom Pušićem idu i Jana Leko te Viktorija Ćorluka učenice 7. odnosno 8. razreda. To nije jedini projekt, kojim se učenici i profesori trenutno bave. Profesorica Lucija Mikulić, rekla nam je da škola sudjeluje u još nekoliko projekata.

- Trenutno radimo projekt “Poduzetna škola”, kojega organizira Europska unija, a cilj je odgajati djecu u poduzetničkom duhu, da budu kreativna i inovativna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?