ponovno sastanak

Prodavači na tržnicama nastavili štrajk protiv fiskalizacije

vinkovci prosvjed (1)
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/4
Autori: mf/VLM, irk/VLM
03.07.2013.
u 10:04

Na kartone kutija ispisali su parole upućene ministru Liniću u kojima se protive fiskalizaciji.

Štrajk na tržnicama, kao što su u utorak najavili prodavači nezadovoljni fiskalizacijom, nastavlja se, javlja HRT.

Štrajkaši se okupljaju na tržnici Dolac u Zagrebu, a u 11 sati ponovno bi se trebao održati sastanak u Ministarstvu financija.

U Vinkovcima prosvjeduju preprodavači odjeće

Srijedom i subotom tržni su dani u Vinkovcima pa su tako i danas prodavači na tezge iznijeli povrće, voće, jaja, mliječne prerađevine, ali trgovci koji na tržnici prodaju odjeću danas su prosvjedovali. Na kartone kutija ispisali su parole upućene ministru Liniću u kojima se protive fiskalizaciji.

Njih desetak sjedilo je na praznim klupama, a nekoliko kolega nije se pridružilo već su nastavili prodaju.

– Oni nisu iz Vinkovaca. Onaj tamo ima mirovinu i nije ga briga jer ako je kiša i vjetar, ne mora na tržnicu. A ja koja 22 godine radim na tržnici i sada imam dvoje studenata koje školujem, moram na posao i po kiši i snijegu, vjetru i tropskom suncu. Neka Linić dođe ovamo kada su vjetar i kiša i kada moramo pridržavati najlone da nam ne pokisne roba i neka proba tipkati po fiskalnoj blagajni. Ovdje se cijene mijenjaju tijekom dana i dopušteno je cjenkanje jer roba na suncu požuti, ošteti se i dajemo je po nižoj cijeni. To je tako na tržnici – kaže jedna od prosvjednica i najavljuje da će i u subotu prosvjedovati.

Voditelj vinkovačke tržnice Dalibor Marijanović kaže da prodavači odjeće prosvjeduju iz solidarnosti s ostalim prosvjednicima u Hrvatskoj. Oni su protiv fiskalizacije jer kažu kako na tržnici nema uvjeta, a to nije točno. Naši djelatnici koji naplaćuju "pijacarinu" imaju iste takve fiskalne blagajne i oni rade i na kiši i vjetru kao i prodavači. Uostalom, većina njih, ako ne i svi imaju blagajne i vjerojatno se predomišljaju hoće li ih i koristiti. Kako čujem, ministar Linić dao je mjesec dana prilagodbe i za to vrijeme mnogi od njih nastavit će posao s fiskalnom blagajnom jer ni nemaju neki drugi posao. Naša tvrtka u sklopu koje je i tržnica želi zakonito poslovati i bilo bi nam žao kada bi i jedan trgovac odustao jer će se i njegov nedostatak osjetiti – kaže Dalibor Marijanović. Trgovci koji prodaju odjeću, obuću i rublje na vinkovačkoj tržnici, ali i na kirbajima i drugim tržnicama u okolici koje rade svaki dan, za razliku od vinkovačke koja radi samo subotom i srijedom, robu nabavljaju, uglavnom s "koridora" u Bosanskoj Posavini. 

>> Fiskalizacija na tržnici: Prodaja bez računa, raskidi ugovora, štrajk...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije