Humanost

Prodavači drva iz Bosne napokon na toplom

drva
Tomislav Milićević
07.02.2012.
u 14:36

- Noćio sam u kabini tri noći. Bilo je jako hladno. Do nas su došli gazda hotela i njegov sin i ponudili nam smještaj, kazao nam je Nail iz Gornjeg Vakufa dodavši kako su već dvije noći spavali u hotelu

Snježne nevolje ujedinile su obitelji, susjede, poznanike, ali i sasvim nepoznate ljude. Tako svjedoči i primjer prodavača drva i ugljena koji dolaze iz raznih krajeva BiH, a zbog snijega su zaglavili na širokobriješkoj zaobilaznici, gdje su stacionirani već skoro tjedan dana. Ipak, nisu ostali smrznuti jer im je širokobriješki gospodarstvenik i vlasnik hotela Park Mićo Crnjac ponudio besplatan smještaj i hranu u ovom hotelu. Danas smo se kroz snježne nanose uspjeli probiti do zaobilaznice u Klancu gdje su trojica mladića sjedila u svom kamionu. Neljudski uvjeti i snažni nanosi bure činili su gotovo nemogućim pričati sa našim sugovornicima na otvorenom te smo se premjestili u obližnji kafić.
Najpričljiviji među njima bio je Nail iz Gornjeg Vakufa, koji je u Širokom Brijegu još od četvrtka. - Noćio sam u kabini tri noći. Bilo je jako hladno. Do nas su došli gazda hotela i njegov sin i ponudili nam smještaj, kazao nam je dodavši kako su već dvije noći spavali u hotelu. U noćima kada su spavali u svojim kamionima bilo je -11 Celzijevih stupnjeva. Unatoč nevremenu, kaže kako ljudi ipak pitaju za drva. - Nose ga u vrećama kada ga ne mogu odvući u selo ili u malom autu, kazao nam je Nail. Nije se uspio čuti sa svojima u Vakufu jer mu se na mobitelu ispraznila baterija, dok mu je punjač ostao u automobilu. - Ostao mi je na Vraniću. Bio krenuo jučer kući. Nisam mogao proći, pa sam se vratio i opet ću noćiti ovdje, kazao nam je.

Ukoliko možete pomoći nekome, učinite to.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?