Najbolji sportaši

Priznanja su pripala Mariji Sušac i Zoranu Planiniću

Izbor sportaša
21.02.2013.
u 10:56

Za najbolje klubove u 2012. godini proglašeni su ŽHKK Brotnjo 94. i MNK Brotnjo Čitluk

U organizaciji Športskog saveza Brotnja, jučer je u hotelu Brotnjo održana tradicionalna svečanost proglašenja i uručivanja priznanja najboljim sportašima, klubovima i zaslužnim sportskim djelatnicima čitlučke općine. Bila je to svojevrsna smotra svekolikog rada i rezultata ostvarenih na području tjelesne kulture i sporta čitlučke općine u prošloj godini. Prigodne riječi nazočnima i čestitke dobitnicima priznanja izrekli su: Milorad Prusina, tajnik Športskog saveza Brotnja, i čitlučki načelnik Ivo Jerkić. Jerkić je u ime pokrovitelja, općine Čitluk, sportašima čestitao na postignutim uspjesima, obećao daljnju potporu i zahvalio im što na pozitivan način ime Brotnja uspješno pronose diljem svijeta. Karatašica Marija Sušac najbolja je sportašica, a košarkaš Zoran Planinić najbolji sportaš. Kao i prošle godine karatašica Marija Sušac, članica KK Brotnjo, zaslužila je prestižnu nagradu. Marija već dugi niz godina spada u sam vrh hrvatskog karatea, a svoju kvalitetu potvrdila je i u prošloj godini na prvenstvu Hrvatske u Poreču naslovom seniorske prvakinje u kategoriji do 60 kilograma. Isti uspjeh Marija je postigla i na Cro Openu – otvorenom prvenstvu hrvatske, a okitila se i brončanom medaljom u ekipnoj konkurenciji seniorki.

Velika postignuća

Istodobno, za najboljeg sportaša čitlučke općine u prošloj godini s pravom je izabran profesionalni košarkaš Zoran Planinić, član ruskog BC Khimki. Taj hrvatski reprezentativac svojim majstorijama godinama ljubitelje košarke ostavlja bez daha. Zahvaljujući odličnim igrama, Planinić je 2003. godine hrvatske parkete zamijenio parketima NBA lige, u kojoj je proveo tri sezone igrajući u New Jersey Netsima. Zoran se iz Amerike vratio u Europu, prvo u Španjolsku, a nakon toga u Rusiju gdje igra i danas. Iza standardnog reprezentativca Hrvatske izuzetna je sezona okrunjena osvajanjem Eurocupa. Planinić je proglašen najkorisnijim igračem Final Foura, a priznanje za uspjehe Planiniću je stiglo i u vidu proglašenja za najboljeg košarkaša Hrvatske u 2012. godinu. Prošlogodišnju sezonu, u kojoj je pored uspjeha s Khimkijem bio drugoplasirani u prvenstvu Rusije, Planinić smatra za svoju najbolju sezonu u karijeri. U Zoranovo ime priznanje je preuzeo njegov otac, Jozo Planinić. Odlukom ocjenjivačkog suda, naslov najuspješnijeg ženskog kluba općine Čitluk za 2012. godinu pripao je ŽHKK Brotnjo 94., a priznanje je preuzeo direktor kluba Slaven Markota. Popularne bubamare i ove su sezone osvojile Ligu Herceg Bosne i izborile plasman u Premijer ligu. Za najbolju mušku ekipu proglašen MNK Brotnjo Čitluk. Priznanje je preuzeo direktor kluba Zlatko Jarkić. Članovi tog kluba sezonu su završili na 3. mjestu 1. malonogometne lige FBiH i bili na korak do završnice prvenstva BiH. Pred sam kraj ove sezone MNK Brotnjo ima izglednu šansu da sudjeluje u završnici prvenstva BiH. Jučer je dodijeljeno i posebno priznanje koje nosi ime po pokojnom Boži Gagri, utemeljitelju Atletskog kluba Brotnjo, poznavatelju i promicatelju “kraljice sportova” na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada “Bože Gagro” pripala je Damiru Jerkiću, dugogodišnjem treneru ŽHKK Brotnjo 94., koji je zaslužan za ostvarene rezultate kluba i sveukupni razvoj ženske košarke u Brotnju i Hercegovini. U Damirovo ime priznanje je preuzeo direktor kluba Slaven Markota, a u ime obitelji Bože Gagro uručio ga je Toni Šego. Kao i godinu dana ranije, naslov najboljeg trenera Čitluka pripao je Danijelu Vučiću, treneru Karate kluba Hercegovina Čitluk. Da je Vučić poznati i priznati dugogodišnji karataš i vrsni trener, najbolje potvrđuju brojni rezultati koje je ostvario. Kao natjecatelj Danijel je bio član svih nacionalnih reprezentacija reprezentacije Hrvatske i osvajač brojnih odličja na državnoj, regionalnoj i međunarodnoj sceni.

Posebna priznanja

Taj profesor sporta karateom se bavi 25 godina, a trenerski angažman započeo je 2000. Posebne nagrada za vrhunske rezultate mladih sportaša postignute na europskoj i svjetskoj sceni uručene su karatašu Ivanu Martincu, osvajaču zlatne medalje na Europskom prvenstvu i košarkašu Andriji Ćoriću, osvajaču brončane medalje na Europskom prvenstvu. Priznanje za promicanje i rekreacije pripalo je MZ Međugorje čija je malonogometna momčad osvojila naslov Malonogometne lige Hercegovine, a preuzeo ga je Dragan Vasilj, predsjednik MZ Međugorje. Za najboljeg sportaša juniora proglašen je košarkaš Andrija Ćorić, član HKK Široki, a naslov najbolje juniorke pripao je karatašici Jeleni Zovko iz KK Hercegovina Čitluk. Karataš Ivan Martinac, član KK Hercegovina, izabran je za najboljeg kadeta, a košarkašica Karla Krasić iz ŽHKK Brotnjo 94., za najbolju kadetkinju općine. Karataš Deni Šarac (KK Brotnjo) proglašen je za najboljeg mlađeg kadeta, a atletičarka Marija Ivanković iz AK Brotnjo za najbolju mlađu kadetkinju. Na svečanosti za najbolje sportske nade proglašeni su: Josipa Dragićević, Leonardo Korać, Ivan Pehar, Barbara Krasić, Ivan Buntić, Mateo Juka, David Doko i Petar Rozić. Treba istaknuti da su svečanost glazbenim nastupom uveličali učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?