SKANDALOZNO

Privatnici u RH prodaju hotele u vlasništvu BiH

vila
VL FOTO
14.09.2010.
u 08:31

Imovinu na hrvatskom Jadranu u vlasništvu FBiH prodaju odvjetnici bez znanja vlasti, koja o svemu šuti

Dok na jadranskoj obali desetak atraktivnih nekretnina, hotela, odmarališta, vila, kao i ugostiteljskih objekata u vlasništvu poduzeća iz Federacije BiH propada ili njima kroz sumnjive ugovore krčme privatnici, vlasti u Federaciji BiH, unatoč odluci entitetske Vlade, već mjesecima nisu u stanju imenovati direktora Direkcije za pasivnu podbilancu čiji je zadatak prikupljanje svih relevantnih informacija o nekoliko stotina milijuna KM vrijednoj imovini. Posao koji je, prema zamisli Vlade, trebala raditi spomenuta direkcija, odrađuje Agencija za privatizaciju FBiH, koja kuka kako nema novca platiti odvjetničke troškove koji bi radili na prijenosu vlasništva u devet hotela i odmarališta bh. tvrtki u jadranskom mjestu Gradac, u vlasničku strukturu FBiH.

Odvjetnici prodaju hotele

Zamjenik direktora Federalne agencije za privatizaciju Fikret Talić, uz ogradu da ne smije davati informacije o ovom pitanju bez suglasnosti direktora, ipak je kazao da je cijeli posao knjiženja nekretnina na Jadranu u korist poduzeća iz Federacije BiH otežan jer se politika ne može dogovoriti oko imenovanja direktora i Upravnog odbora Direkcije za pasivnu podbilancu FBiH.

Mi smo svoj posao knjiženja odradili ili ga još radimo, ali od Parlamenta FBiH zavisi tko će sjesti na mjesto direktora Direkcije za pasivnu podbilancu da bi se konačno znalo što je s tim vrijednim nekretninama”, ustvrdio je Talić.

Cijena vile umanjena

Dok jalovi pregovori traju već godinama, s očitom namjerom da se nekog u prljavom biznisu oko nekretnina na Jadranu zaštiti, sarajevski dnevnik San iznio je podatak da sumnjivi odvjetnički uredi prodaju vrijednu imovinu konkretno u Gracu. Radi se u ugovoru o prodaji vile Bosanka koji je navodno Samostalni sindikat BiH kao vlasnik nekretnina potpisao s odvjetnikom Ramom Atajićem. U preslici ugovora odvjetnik Atajić nepoznatom vlasniku “doktoru, kako ga oslovljava, “vilu Bosanku nudi za 550.000 eura, čija je tržišna vrijednost dvostruko veća, uz napomenu da se o cijeni još može razgovarati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?