Otišao u Njemačku

Prikupljeno je dovoljno novca za Markovo liječenje

marko
VL FOTO
27.07.2011.
u 09:42

Na humanitarnom koncertu za šestogodišnjeg Marka, održanog u Grudama, prikupljeno je 20.000 KM

Šestogodišnji Marko Misir iz Sovića koji boluje od cerebralne paralize otišao je na liječenje u Njemačku. Zahvaljujući Mjesnoj zajednici Sovići Gornji i svim dobrim ljudima, prikupljeno je dovoljno novca za njegov odlazak u kliniku u Aschau. Naime, Marko se rodio sa šest mjeseci, a u njegovoj prvoj godini liječnici su utvrdili da boluje od cerebralne paralize (diparesis spastica).

Velike šanse

S četiri godine imao je operaciju tetiva u Zagrebu na Šalati, ali ta operacija nije uspjela. Liječnici u BiH i Hrvatskoj nisu davali nikakvu nadu da će ikada prohodati. Obitelj Misir čula je za kliniku u Njemačkoj gdje su liječnici dijagnosticirali da postoje velike šanse da će prohodati - za početak uz pomoć ortopedskih pomagala (ortoza). Počeo je šetati sam, ali i dalje su mu potrebne ortoze da se tetive ne bi ponovno skupljale. Budući da je takav način liječenja skup, Mjesna zajednica Sovići Gornji odlučila je pomoći obitelji Misir. Pokrenuli su akciju pomoći i dosad je skupljeno oko 31 tisuća maraka. - Slali smo zamolbe tvrtkama, bilo je privatnih uplata novca, brojne akcije... gdje smo uspjeli prikupiti oko 7000 maraka. Preko SMS poruka dosad je prikupljeno 4300 KM. A zahvaljujući humanitarnom koncertu koji je nedavno organiziran prikupljeno je 20 tisuća KM, kazali su organizatori iz Mjesne zajednice Sovići Gornji. Na koncertu su nastupale brojne pjevačke zvijezde - Jasmin Stavros, Josip Ivančić, brojne klape... Posjetitelja je bilo više od dvije tisuće. Inače, za ovu fazu liječenja u klinici Aschau potrebno je oko 10 tisuća eura. Zahvaljujući svim dobrim ljudima, koji su se još jednom iskazali svojim doprinosima, nada da će Marko prohodati svakim danom je sve veća.

Ogromno hvala

- Ovim putem želimo zahvaliti svakoj osobi koja je na bilo koji način pomogla Marku i njegovoj obitelji. Ne znamo što drugo reći, osim ogromno hvala - poručuju iz MZ-a, a zahvali se, naravno, pridružuje i obitelj Misir koja nema dovoljno riječi koje bi opisali njihovu radost. Ipak, najveća zahvala svima koji su pomogli zasigurno će biti vidjeti Marka kako trči...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?