Motociklisti

Pretjecao pa udario 
u automobil i poginuo

Prometna
05.08.2013.
u 09:33

Bio je automehaničar, suprug i otac dvoje djece o kojemu svi imaju riječi hvale

Ljubiša Đereković (33) iz Donjih Vijačana kod Prnjavora poginuo je u prometnoj nesreći koja se dogodila u selu Sitneši kod Srpca.Prema priči očevidaca, nesreća se dogodila u kasnim poslijepodnevnim satima kada je Đereković pod još nepoznatim okolnostima motociklom jamaha udario u automobil peugeot za čijim se upravljačem nalazio M.B. iz Prnjavora.

Udarac o asfalt


Od siline udara Đereković je pao s motocikla i udario o asfalt zadobivši tako teške tjelesne ozljede od kojih je ubrzo preminuo u banjolučkoj bolnici. Istraga je pokazala da je u nesreći sudjelovao i motociklist Aleksandar Đereković iz Prnjavora, koji je prošao s lakšim tjelesnim ozljedama. Mještani Donjih Vijačana ispričali su za Press RS da su Ljubiša i njegov rođak Aleksandar u subotu otišli na motorijadu u Srbac. Po povratku kući, Ljubiša je vozio svoju jamahu, dok je Aleksandar bio na drugom motociklu s djevojkom. Nitko, međutim, nije mogao objasniti što je točno prouzrokovalo nesreću. - Čuli smo samo da je Ljubiša pokušao preteći neki automobil koji je išao ispred njega.

Pretjecao automobil?

Prilikom pretjecanja, udario je u stražnji kraj tog vozila, ali ne znamo kako se to dogodilo, odnosno što je krenulo po zlu - ispričali su sugovornici iz Donjih Vijačana. O brzini kojom su išla dvojica motociklista nitko nije želio ništa precizirati.
Više informacija o uzrocima nesreće jučer nije mogao dati ni Branko Bjelajac, dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva u Banjoj Luci, koji je kazao da su u tijeku vještačenja i druge istražne radnje nakon čega bi trebalo biti poznato što je dovelo do ove teške prometne nesreće u kojoj je jedan život izgubljen. On je potvrdio da su u nesreći sudjelovala dva motocikla i jedan automobil, te da su dvije osobe lakše ozlijeđene, ali nije želio otkrivati o kome je riječ.

Imao suprugu i djecu


- Za sada možemo potvrditi da su dvije osobe na motociklima išle iza peugeota, te da su ga pokušali zaobići. Tada je pod još nepoznatim okolnostima jedan od njih udario motociklom u automobil. Prilikom pada s motocikla vozač je zadobio teške ozljede od kojih je ubrzo preminuo - kazao je Bjelajac. Prema saznanjima Pressa Republike Srpske, stradali Ljubiša Đereković živio je u Donjim Vijačanima sa suprugom i dvoje maloljetne djece. 
Radio je kao automehaničar i mještani za njega imaju samo riječi hvale.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?