preteške ozljede

Preminula indijska studentica, žrtva brutalnog silovanja

indijka
AFP/Pixsell
29.12.2012.
u 09:27

Djevojci, čije ime nije objavljeno i koju su mediji prozvali ''blago'', otkazali su unutarnji organi, a u trenutku smrti uz nju su bili članovi njezine obitelji i predstavnici indijskog povjerenstva

Indijska 23-godišnja studentica koju su 16. prosinca u autobusu u New Delhiju brutalno silovala šestorica muškaraca, preminula je rano ujutro u singapurskoj bolnici Mount Elizabeth.

Djevojci, čije ime nije objavljeno i koju su mediji prozvali ''blago'', otkazali su unutarnji organi, a u trenutku smrti uz nju su bili članovi njezine obitelji i predstavnici indijskog povjerenstva, javlja BBC. - Sa žaljenjem objavljujemo da je pacijentica umrla u 4.45 ujutro. Napori osmero liječnika bolnice Elizabeth nisu urodili plodom. Njeno se stanje u posljednja dva dana pogoršalo - objavila je bolnica u koju je djevojka nakon nekoliko operacija prije nekoliko dana transportirana na liječenje.

Brutalno silovanje studentice ogorčilo je javnost, posebno žene koje su u Indiji svakodnevno izložene maltretiranju od strane muškaraca. Organizirane su masovne demonstracije koje su ponegdje završavale nasilnim sukobima policije i prosvjednika. Strahuje se da bi prosvjedi mogli eskalirati i nakon vijesti o njezinoj smrti. Policija je do sad uhitila šest osoba koje smatra odgovornima za silovanje, uključujući vozača i njegovog pomoćnika.

>>Indija: "Povucite se s ulica, kaznit ćemo silovatelje!"

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?