SLUŽBENI POSJET

Predsjednik RH Ivo Josipović će u veljači ugostiti Predsjedništvo BiH

predsjednici
VL FOTO
23.01.2011.
u 12:55

Ovo će ujedno biti i prvi službeni državnički posjet nakon inauguracije novog saziva Predsjedništva BiH

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine otputovat će 1. veljače u službeni posjet Republici Hrvatskoj.

Kako doznajemo, izaslanstvo će predvoditi aktualni predsjedatelj Predsjedništva Nebojša Radmanović, a puni sastav izaslanstva bit će poznat naknadno.

Prvi posjet

Ovo će ujedno biti i prvi službeni državnički posjet nakon inauguracije novog saziva Predsjedništva BiH. Očekuje se da će se bh. izaslanstvo u Zagrebu susresti s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, a očekivati je i sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor, te drugim hrvatskim dužnosnicima.

Predsjednički posjet Zagrebu dolazi u vrijeme kada dio političkih struktura u Sarajevu izravno proziva hrvatski državni vrh zbog jasnog stava predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i premijerke Jadranke Kosor da u formiranju vlasti na svim razinama u Bosni i Hercegovini treba biti uvažen i izborni stav većine birača svakog konstitutivnog naroda, uključujući i hrvatski.

Velike simpatije

Inače, aktualni hrvatski predsjednik je pridobio velike simpatije u BiH kada je prošle godine odlučio posjetiti neka od najvećih ratnih stratišta i pokloniti se žrtvama iz sva tri bh. naroda. Ovaj njegov potez protumačen je kao veliki doprinos pomirenju i uspostavi novih prijateljskih odnosa u cijeloj regiji. Istodobno, u svojim inauguracijskim govorima sva trojica članova Predsjedništva BiH istaknula su želju za jačanjem odnosa sa susjednim zemljama, stavljajući to među prioritete svog djelovanja u iduće četiri godine. Stoga se očekuje i skori bilateralni susret na najvišoj razini s ostalim susjedima, Republikom Crnom Gorom i Republikom Srbijom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?