DAN POSLIJE

Predao se vozač koji je na autocesti kolima raskomadao ženu

nesreca
Dean Moconja
22.09.2012.
u 10:38

Poginula starica imala oko 70 godina, a na sebi je nosila odjeću i duboke čizme

 

 

Oleg Stojaković (37) iz Banje Luke predao se preksinoć policiji priznavši da je na autocesti prema Gradiški s autom “daewo lanos” izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginula nepoznata starija žena. Naime, mislio je da je udario u životinju te objasnio da je preko medija doznao o pogibiji pješakinje na autocesti, nedaleko od Mahovljanske petlje.

- Tvrdi da se u kobnom trenutku s njim nalazio suvozač D. T. Navodi da je bila noć i kako su obojica mislila da su udarili u životinju. Na pitanje zašto se nije zaustavio, objašnjavao je da je zbog suvozačeve krvave glave produžio prema Banjoj Luci. Međutim, iako je doista ozlijeđen, zanimljivo je da se suvozač uopće nije javio u hitnu pomoć - neslužbeno kažu iz CJS Banja Luka. Vozač Stojaković je kasnije oštećeni “daewo lanos”, vlasništvo S. S., odvezao na popravak u automehaničarsku radnju u Gornjoj Omarskoj kod Prijedora.

- Na automobilu su bili vidljivi tragovi udara, ali i tragovi krvi stradale žene. Tek nakon vještačenja bit će poznato kojom brzinom je vozio u trenutku kobnog udara - ističu iz policije, navodeći da “grube procjene” govore da je išao brže od 130 km na sat. Obdukcijom je utvrđeno da je automobil nesretnoj ženi došao iza leđa te da je stajala u uspravnom položaju nasred autoceste. Od siline udara obje noge su, od potkoljenice, traumatski amputirane što je rijetka pojava u prometnim nesrećama i dokaz da je vozilo išlo velikom brzinom. Pješakinja je doslovno raznesena, a osim amputacije nogu, pri udaru je došlo i do loma kralježnice, karlice, kosti grudnog koša, rebara... U policiji opet napominju da se radi o ženi staroj oko 70 godina.

- Pretpostavljamo da je riječ o mještanki lokalnih sela. Na to upućuju svi tragovi, ali i odjeća i gumene čizme koje je na sebi nosila. Međutim, u tom kraju još nema prijavljenih nestanaka, niti njen opis odgovara ranije nestalim osobama. Nije poznato ni zašto je hodala po autocesti, ali nije isključena mogućnost da je jednostavno prelazila s jedne na drugu - navode u CJS.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar pppmp
pppmp
15:35 22.09.2012.

Nikad neću shvatit jedno: pa kakvo je hodanje po autoputu???

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije