SINDIKATI

Posvađali se oko prijave o pronevjeri 20 milijuna maraka

Čaušević
VL FOTO
01.09.2010.
u 08:03

Predsjednik Samostalnog sindikata UNO-a predao je Tužiteljstvu kaznenu prijavu protiv direktora Kemala Čauševića

Sukobi unutar Uprave za neizravno oporezivanje BiH dostigli su vrhunac. Predsjednik Samostalnog sindikata UNO-a Mehmedalija Osmić predao je jučer Tužiteljstvu BiH u Sarajevu kaznenu prijavu protiv direktora Uprave Kemala Čauševića i njegovih najbližih suradnika. Čaušević se, prema ovoj prijavi, tereti za nezakonit interni premještaj zaposlenih, nezakonitu isplatu stimulacije, nezakonito zapošljavanje, kršenje zakona iz oblasti naknada te protuustavno i nezakonito miješanje u rad sindikata.

Radeći na spomenuti način, a za što postoje dokazi, Čaušević je oštetio proračun BiH za više od 20 milijuna KM. Također, on je brojnim drugim nezakonitim radnjama oštetio oko tisući zaposlenih u UNO-u, što će biti predmet tužbe za naknadu štete u ukupnom iznosu od oko tri milijuna maraka, izjavio je Osmić nakon što je podnio prijavu. Međutim, direktor Čaušević tvrdi kako je sve što radi Osmić politički instrumentalizirano i naručeno iz određenih centara u Beogradu.

Odbacujući sve optužbe,Čaušević ističe kako iza Osmićevih aktivnosti ne stoji sindikat Uprave, a izražava i otvorenu sumnju u njegovu psihičku stabilnost. Da unutar Upravnog odbora sindikata doista postoji sukob potvrdio je svojom izjavom i jedan od njegovih članova, Emir Tukulj. On kaže kako UO nije bio upoznat s kaznenom prijavom koju je podnio Osmić. Notorna je laž da više od tisuću članova Sindikata stoji iza ove aktivnosti. U zapisniku UO Sindikata, svi članovi se ograđuju od Osmićeva istupa. Stoga se podnošenje kaznene prijave može smatrati osobnim obračunom Osmića s direktorom Čauševićem, kazao je Tukulj.

Skupština Samostalnog sindikata UNO BiH, koja će biti održana 15. rujna, trebala bi riješiti novonastali problem i pokazati tko zapravo uživa povjerenje djelatnika Uprave. Ispred zgrade Tužiteljstva jučer se okupilo desetak radnika UNO BiH koji podržavaju Čauševića, a za koje Osmić tvrdi da im je Čaušević platio prijevoz i dnevnicu, kako bi opstruirali njegov rad. Tvrdi i kako je Čaušević prije dva dana dao svojim pomoćnicima koji ga podržavaju povećanje plaće od 40 posto. S druge strane, Član UO-a Ševkija Dacić tvrdi da Osmić nikada nije predstavio dokaze protiv Čauševića, te da je to jedno od rijetkih poduzeća, odnosno institucija u BiH koja radi normalno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?