Stokorak za Posušje

Posušje pokazalo kako ima veliko srce

Stokorak
07.01.2013.
u 09:52

Na susret Veterani – prijatelji KK Posušje stigli su mnogi sa svih strana kako bi podržali sport

U prepunoj Gradskoj sportskoj dvorani održan je pravi spektakl “Stokorak za Posušje“. Cilj je bio pokazati snagu zajedništva i posuške tradicije, te značaj posuške košarke i potpora razvitku sporta.

Odličan posjet

Sve je započelo u pravoj fešti susretom veterana Košarkaškog kluba Posušje, utemeljenog još 1975. godine pod imenom Polivinil, s prijateljima kluba, a njih je uistinu bio veliki broj. Na fešti se okupilo, kako je najavio službeni voditelj priredbe Mario Rezo, preko tisuću Posušana i njihovih gostiju. Na susretu Veterani – Prijatelji kluba bilo je više nego dirljivo. Došli su mnogi sa svih strana s ljubavlju zaigrati na ovom susretu za pamćenje. Među njima se našao i veteran nad veteranima Jerko Gavran iz Splita koji je igrao u prvoj postavi na prvom susretu daleke 1975. godine.

- Igrali smo tada protiv Jablanice i zabilježili pobjedu rezultatom 41:30. I sam rezultat govori o tadašnjoj kvaliteti i brzini igre. No, sve je teklo dobro i sretan sam, kao i svi drugi, što smo danas tu zajedno i igrači i treneri - istaknuo je Jerko Gavran.

Među brojnim veteranima došli su i zaigrali mnogi iz Splita, Zagreba i drugih mjesta, a povjerenje trenera Drage Pekasa dobili su u prvoj postavi Ljubo Bešlić, Petar Biško, Jerko Gavran, Tihomir Begić i Željko Penava. Nisu se mogli podičiti baš dobrom kondicijskom pripremljenošću, jer su ih godine i poneki kilogram viška vukli sporijem tempu igre, ali najvažnije je bilo pojaviti se i sudjelovati i jasno dati potporu svom klubu. Zaigrali su i Stanko Rezo, Robert Jurišić, Tiho Mustapić, sadašnji trener i mnogi drugi veterani. Među prijateljima su također bili istinski zaljubljenici posuške košarke, između ostalih invalid Edo Karamatić, svojedobno član reprezentacije Hrvatske u invalidskim kolicima, Galja Bešlić, fra Marijo Knezović… Rezultat je na koncu bio 37:32 za Veterane, iako je igra bila uglavnom izjednačena, ali su znanje i iskustvo, te Rezine dalekometne trice ipak su prevagnuli ovoga puta.

Kulturni program

Dok su trajale stanke nastupali su mladi nogometaši i članovi Taekwondo kluba Poskoci i pokazali nadarenost, te plesači školarci Osnovne škole I. Mažuranića i mladi čuvari narodne tradicije HKUD fra Petar Bakula. Košarkaška fešta završila je podjelom pehara za veterane Ljubi Bešliću, a za Prijatelje Koki Ramljaku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije