Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Poslodavci podnijeli zahtjev za prijam 60 mladih ljudi na posao

Za odrađivanje pripravničkog staža, za koje je Zavod za zapošljavanje HBŽ-a raspisao natječaj, predviđeno 396.000 maraka
11. siječnja 2012. u 10:50 0 komentara 264 prikaza
posao
Foto: VL FOTO

Na natječaj za zapošljavanje 12 pripravnika/vježbenika, po šest s visokom i višom stručnom spremom, koji je županijski Zavod za zapošljavanje HBŽ-a raspisao u rujnu mjesecu prošle godine, javio se veliki broj poslodavaca koji su podnijeli zahtjev za prijam 60 mladih ljudi. Kazao nam je to ravnatelj Zavoda Ante Omazić kao i to da se već u startu javio problem kako i na koji način odrediti kojih to 12 ‘zaslužuje’ da dobije šansu za odrađivanje pripravničkog staža.

 

Budući da i Vlada HBŽ-a svake godine daje šansu mladim ljudima za odrađivanje pripravničkog staža, u Zavodu su odlučili pričekati par mjeseci te omogućiti prijem svih aplikanata, istaknuo je naš sugovornik te dodao da je načelan dogovor o tome već postignut, a Vlada HBŽ-a prije mjesec i pol dana ga je usvojila i obvezala se pomoći pri zapošljavanju pripravnika. Neusvajanje proračuna za 2012. malo je zakočilo cijeli proces, ali ipak Omazić se nada kako će i to skoro biti riješeno te da bi već početkom veljače u Zavodu mogli pristupiti potpisivanju ugovora sa zainteresiranim poslodavcima.

Također je istaknuo da su za plaće i doprinose 60 pripravnika koji će 12 mjeseci odrađivati pripravnički staž u županijskim tijelima, javnim poduzećima i ustanovama, u županijskom proračunu predviđena sredstva u iznosu od 396.000 KM. Inače, u HBŽ-u se i u 2010., 2009. i 2008. također izišlo u susret svim mladim ljudima koji su željeli odraditi pripravnički staž, tako da ne bi trebalo biti problema ni sada.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.