Nove barikade

Ponovno blokiran promet na sjeveru Kosova

kosovo (1)
Anto Magzan/Pixsell
14.09.2011.
u 10:27

Stanovnici su sami zablokirali promet na putu između Zvečana i Kosovske Mitrovice u blizini takozvanog istočnog mosta.

Ponovno su postavljene barikade na sjeveru Kosova. Srbi ovoga puta prosvjeduju jer su vlasti u Prištini najavile da će 16. rujna kosovski policajci i carinici uz Eulweks i KFOR preuzeti administrativne prijelaze Jarinje i Brnjak.

Stanovnici su sami blokirali promet na putu između Zvečana i Kosovske Mitrovice u blizini takozvanog istočnog mosta, javlja B92.

Također su oko 22.15 sati vozilima KFOR-a zaustavili promet za nekoliko kamiona i autobusa gdje su istovarili šljunak na cestu. Ulica koja vodi prema Bošnjačkom naselju, odnosno takozvanom istočnom mostu posve je blokirana, a na izlazu iz Kosovske Mitrovice prema Zvečanu promet se odvija otežano jednim trakom.

Osim toga, barikade su postavljene i u mjestu Leposaviću gdje građani propuštaju vozila samo jednim trakom kako bi kontrolirali tko prolazi i spriječili da KFOR na administrativne prijelaze Jarinje prebacuje kontejnere potrebne za carinu.

Tijekom noći u blokadi je i magistralni put Kosovska Mitrovica – Raška u mjestu Rudare gdje je od ranije postavljena barikada i gdje se promet odvijao jednim trakom, a koji je sinoć zatvoren.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?