NK Široki Brijeg

Poniženi smo, naši su uspjesi obezvrijeđeni!

Konferencija
Tomo Milićević
28.06.2012.
u 09:27

Nećemo prihvatiti ovakav sustav raspodjele, radije ćemo se sami snalaziti, kao i dosad

Sudeći po onom što su na tiskovnoj konferenciji rekli čelnici NK Široki Brijeg, HKK Široki Wwin i RK Izviđač Mi grupa iz Ljubuškog - tri najorganiziranija i po rezultatima najuspješnija kluba u Zapadnohercegovačkoj županiji, pa i kod Hrvata BiH, svima njima dogorjelo je do noktiju. Tema konferencije bila je neodgovarajući odnos županijskih vlasti prema sportu, posebice prema rezultatima koje ovi klubovi bilježe kroz poslijeratno razdoblje na domaćoj i međunarodnoj pozornici.

Maćehinski odnos

- Odnos županijskih vlasti prema svima nama je ponižavajući. Nismo zadovoljni izdvojenim sredstvima za sport. A mi u NK Široki Brijeg od svih klubova u BiH izdvajamo najviše sredstava za porez, plaćajući redovito obveze za 60 ljudi! U klubu stalno trenira više od 200 djece, koje smo tako izvukli iz ralja poroka, kao što su droga i alkohol. Naš cilj je od te djece proizvoditi ljude, tek onda igrače. Imamo veliku infrastrukturu s više od 60.000 metara četvornih prostora, koje smo sami napravili. Zato imamo pravo biti nezadovoljni načinom raspodjele sredstava. Mi u tome ne želimo i nećemo sudjelovati, radije ćemo se odreći tih mrvica! Ove je godine za sport u županiji izdvojeno 0,5 posto (400.000 KM). Za naša tri vrhunska kluba izdvojilo bi se 200.000, od čega bi NK Širokome pripalo 80.000. No, dosad nismo primili baš ništa. Ne postoje uopće kriteriji. Pitam se, je li ovo možda politička odluka da se ovakvim odnosom uništi sport? Tako ispada. Mi punimo proračun, mi smo u svemu uspješni, ali to kao da nekome smeta, sustav vrijednosti je iskrivljen. A ono što se obeća, ne poštuje se - rekao je Mijo Jelić, predsjednik NK Široki Brijeg.

Ogromni troškovi

- Naše mišljenje i stavovi na istoj su valnoj dužini kao ovo što je rekao Jelić. Dajemo golemi doprinos promidžbi sporta općine, županije i Hrvata BiH. U klubu trenira 250 djece, igramo u prestižnoj ABA ligi, imamo čak 19 reprezentativaca Hrvatske i BiH. Godišnje za održavanje dvorane trošimo 250.000 KM. Izborili smo nastup u Europskoj ligi, ali morali smo ga otkazali, jer nismo u stanju to novčano pokriti. Prema državi ispunjavamo sve obveze. Ovakvim odnosom vlasti prema nama teško ćemo opstati, rekao je Predrag Mikulić, sportski direktor HKK Široki Wwin:

-Opstajemo zahvaljujući entuzijazmu pojedinaca koji ulažu u klub, a to politika ne prepoznaje. Mi smo, kao i ova dva kluba zdravi projekti, svjetionici sporta u županiji. Kod nas trenira 230 djece. Što ako se naš i ostala dva kluba ugase? A sredstava ima, treba ih pravilno usmjeriti kako bi došla u prave ruke. Zaslužujemo više. Jer, koliko tko ulaže, trebalo bi mu se jednako vratiti - rekao je Karlo Čolak, direktor RK Izviđač Mi grupa iz Ljubuškoga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?