Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Pomozite, Mateja ima tek 2 god. i želi hodati

Mateja Vujević je od rođenja teško bolesna i nalazi se na liječenju u Zagrebu
17. lipnja 2010. u 09:49 0 komentara 58 prikaza
matea
Foto: VL FOTO

Od samog rođenja mala Mateja Vujević nije imala sreće. Rođena je tri mjeseca prije vremena. No, ni izvan majčine utrobe nije imala sreće. Dvogodišnja Mateja Vujević iz Tomislavgrada boluje od teškog oblika cerebralne paralize. Mateja se trenutačno liječi u zagrebačkoj bolnici Goljak u Zelengaju. Budući da njezina obitelj nije u mogućnosti sama snositi troškove iznimno skupoga liječenja, moli sve one koji novčano mogu pomoći u troškovima liječenja ove djevojčice da joj pomognu.

Potrebne tisuće eura

- Teško je bolesna. Liječnici tvrde kako ima izgleda, ali je treba uputiti u inozemstvo. Takvo liječenje košta nekoliko tisuća eura, a mi nemamo ni za pristojan život, kaže nam majka male Mateje Jelena. Mateja je jedno od šestero djece Vujevića uzrasta od 2 pa do 19 godina. Imali su još jedno dijete koje im je umrlo. Žive u trošnoj kućici, a uskoro u svom skromnom domu očekuju i nevjestu najstarijeg sina. Mještani tvrde kako otac, inače sudionik Domovinskoga rata u kojem je i teško obolio, na svaki način pokušava prehraniti obitelj. Nije zaposlen te teškim fizičkim radom pokušava priskrbiti barem dio potreba. Kaže kako ga ni raniji sustav nije mazio, gdje je tamničario. - Ja idem svako drugi dan u Zagreb. Mateji je teško oštećen mozak, a opet ta paraliza. Najteže će mi biti ako bude nepokretna, sve ostalo bi lakše podnijela, tvrdi majka, koja također nije zaposlena, a i kako bi uz šestero djece.

Prehrana nadničarenjem

Jedna od rijetkih kuća koja je još pokrivena salonitom je upravo obitelji Vujević. Dok majka stalno boravi na putu između Zagreba i Tomislavgrada, otac Mićo nadničari kako bi prehranio djecu. - Mala Mateja me želi vidjeti, to mi kažu i sestre, pa bi se srce raspalo kada je ne bih vidjela nekoliko dana. Nadam se da će moja mala Mateja prohodati, a nadam se i u dobra srca ljudi, ali i u Božju pomoć, tvrdi Jelena. Roditelji teško bolesne Mateje se nadaju u dobrotu ljudi te zahvaljuju svima onima koji mogu svojim pomoći pri liječenju njihova djeteta. Uplakana majka vjeruje i tvrdi da će njezina Mateja nakon pretraga i liječenja potrčati majci u zagrljaj.

Novčane priloge možete uplatiti na žiro-

Novčane priloge možete uplatiti na žiro-račune:

UniCredit banke

3382302500000939

RAČUN: 40350384001

Hypo Alpe Adria Banke

306114-37254754-21

RAČUN: 1437254754

Intesa San Paolo banke

1540010000001910

RAČUN: 88802

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.