IVO JOSIPOVIĆ

Polovica Hrvata je otišla iz BiH i zbog krive politike

ivo josipović (1)
Davor Puklavec/PIXSELL
09.05.2011.
u 09:35

- Neophodno je ostvariti uvjete da sva tri naroda osjete BiH kao svoju domovinu, rekao je predsjednik Josipović

-Upozoravao sam u Parlamentu BiH da je politika koja se vodila prema Hrvatima u BiH bila kriva. Skoro pola Hrvata je otišlo iz BiH, to je jedan od rezultata i te politike, rekao je za Novu TV hrvatski predsjednik Ivo Josipović. Govoreći o situaciji u BiH, Josipović tvrdi da je situacija takva da u BiH nisu svi zadovoljni, što je ozbiljan problem koji moraju riješiti oni koji žive u BiH.

-Mi susjedi smo tu da ako ima potrebe surađujemo i pomognemo. Neophodno je ostvariti uvjete da sva tri naroda osjete BiH kao svoju domovinu, ali pretpostavka je da imaju jednake mogućnosti sudjelovanja u političkom životu i kao građani i kao narodi, kaže Josipović.

Upitan kako će se na Hrvatsku odraziti presuda nekadašnjim dužnosnicima Herceg Bosne, koju bi raspravno vijeće Haaškog suda trebalo izreći za pola godine, Josipović je rekao da se Hrvatska neće veseliti ukoliko presuda bude osuđujuća i ukoliko bude potvrđen udruženi zločinački pothvat.

Ključne riječi

Komentara 1

CI
cinbenik
10:11 09.05.2011.

Znam da je tesko,ali kao presednik HR, trebalo je to reci na saboru svih Hrvata Hercegovine i njihovih sluga da politiku koju vode i koju su vodili je katastrofalna za sve Hrvate,a posebno za Hrvate Bosne i da ce naravno, ako presudu donesu,takodje biti uteg za sve Hrvate u svijetu u kojem se moramo sramotiti za suludu politiku koju vodi HDZe i htjeli ili ne morati priznati da je to bila politika usmjerena kao lokalHercegovacka za sto cijenu placaju svi Hrvati u svijetu,a posebno su je platili Posavski Hrvati,Tuzlanski,Zenicki,Dobojski,Sarajevski.......Znaci treba tu biti malo jasni prema losoj politiki i uprijeti prst,a ne se poslije cuditi za sudske odluke i sankcije od svijeta.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?