Tuzla

Policija u Tuzli uhitila 44 osobe

Oružje
25.05.2012.
u 09:38

Hadžić je za vrijeme pretresa pucala na policiju

Četrdesetčetiri osobe su uhićene u akciji MUP-a Tuzlanske županije koja je provedena u protekla dva dana. Naime, službenici policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije su na osnovi naredbe Županijskog suda, izvršili pretrese stambenih objekata, pomoćnih objekata i putničkih motornih vozila, na više lokacija na području Tuzlanske županije (Tuzla, Lukavac i Gračanica). U ovoj opsežnoj, i očito je, pomno i studiozno pripremanoj policijskoj akciji je sudjelovalo čak 350 policijskih službenika, a pored uhićene 44 osobe, službenici policije su privremeno oduzeli 308 predmeta, materijalno-tehničkih sredstava i naoružanje. Privremeno je oduzeto 11 automobila, pet motocikala, 95 mobitela, veliki broj prijenosnih računala, 9 pušaka, 8 pištolja, određena količina tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “heroin” i “marihuana”, tablete koje svojim izgledom podsjećaju na “ekstazi”, računalne središnje jedinice, streljivo raznog kalibra i dr. predmeti”, kaže vršitelj dužnosti načelnika Fadil Šljivić.

Saznajemo kako je uhićen i vođa grupe Mirza Galić, koji je rukovodio, kako je istaknuto na jučerašnjoj konferenciji za novinare u MUP-u Tuzlanske županije, dobro organiziranom kriminalnom skupinom, koja se ponajviše bavila prodajom narkotičkih sredstava.

“Zaplijenjeno je oko 70 grama heroina, manja količina marihuane, zasadi konoplje...”, kazao je medijima načelnik Odjela kriminalističke policije Zahid Selimbašić. Uhićeni nemaju veze s Margaretom Hadžić, ali nije isključena povezanost s kriminalnom skupinom Jasmina Čelikovića, čiji su članovi uhićeni krajem prošle godine. MUP Tuzlanske županije je odao posebnu zahvalnost kolegama iz Širokog Brijega, koji su u Posušju uhitili Mirzu Galića, vođu grupe, koji je iz istog naselja kao i Jasmin Čeliković. U MUP-u Tuzlanske županije navode kako je u tijeku kriminalistička obrada uhićenih osoba, a očekuju da će Županijsko tužiteljstvo najmanje za 15 jučer uhićenih osoba zatražiti mjeru jednomjesečnog pritvora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije