ISTRAGA

Policija u potrazi za dvije skupine koje su mogle izvršiti pljačku

medovici
VL FOTO
07.10.2010.
u 09:12

Istovjetne pljačke zbile su se i u Kruševu kod Mostara te tunelu Landava nadomak Jablanice

Top-priča u svijetu kriminala i dalje je spektakularna pljačka, najveća do sada u BiH, blindiranih kola iz kojih je ukradeno više od 5,5 milijuna KM, prekjučer na cesti Široki Brijeg - Grude, u mjestu Medovići. Radilo se o pošiljci UniCredit banke, koju su zaštitari banjolučkog Sector Securityja iz Mostara vozili do Imotskoga, gdje su ih čekale kolege iz Soko Marića. Sudeći po osiguravajućoj polici izraženoj u dolarima, ukupno su prevozili više od 7 milijuna maraka. Uz prijetnju ručnog bacača - zolje, pljačkaši su iza sebe ostavili vreće sa sitnijim novcem.

Prepriječivši put, zanimljivo je da su na vjetrobransko staklo zaštitara stavili eksploziv i svu petoricu polegli na pod. Zapalili su dva automobila i kombi, koje su prethodno kupili preko oglasa, a od kojih je jedan imao hrvatske oznake i lažnu naljepnicu poduzeća. Naime, možda se sve to ne bi ni dogodilo da se reagiralo na prethodni zaštitarov poziv, kojemu je bilo sumnjivo jedno vozilo. U Hercegovini su i dalje prisutni specijalci s dugim cijevima, a na noge su dignute i ostale sigurnosne službe u BiH i Hrvatskoj.

Odmah je bilo jasno da se radilo o istovjetnoj pljački koja se točno prije 11 mjeseci dogodila u Kruševu kod Mostara, kada su isti zaštitari orobljeni prevozeći 742.300 maraka Pošta Mostar. I tada se ispostavilo da su zapaljena vozila, kombi i BMW, kupili preko oglasa u Zvorniku i Sarajevu. U oba slučaja istraga ide u dva smjera, i to prema središnjoj Bosni i istočnoj Hercegovini, gdje se provjerava alibi dviju od ranije poznatih i opasnih skupina razbojnika, kamatara i kradljivaca vozila.

Usto, istražitelji s ovime povezuju i nerijerešenu pljačku još od prije osam godina, kada je tunel Lendava nadomak Jablanice bio poprište oružane pljačke vozila Hypo banke i otimačine 643.000 KM te paljevine razbojničkog terenca s rotacijskim policijskim svjetlima. I u to vrijeme su operativne informacije ukazivale na više sumnjivaca. Jedan je bio i u pritvoru, ali je uslijed nedostatka dokaza pušten na slobodu. Drugi osumnjičeni ubijen je u Kiseljaku 9 mjeseci nakon pljačke u tunelu Lendava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije