ISTRAGA

Policija ima videozapis najveće pljačke u Hercegovini

medovici
VL FOTO
16.10.2010.
u 11:13

Policija čak ima i imena nekolicine sumnjivaca, koji su od ranije bili kadri napraviti klopku blindiranim kolima punim novca i hladnokrvno, uz ljubazne manire, orobiti peteoricu zaštitara banjolučkog Sector securityja

Da je spektakularna pljačka 3 milijuna eura Zagrebačke banke, koja se 4. listopada dogodila na granici između Širokog Brijega i Gruda, u mjestu Medovići, planirana ranije, svjedoče dva pronađena automobila koja su, najvjerojatnije, razbojnici prethodno ostavili na okolnim lokalnim cestama. Policija je to shvatila kad je već bilo kasno. Naime, mještani su im desetak dana ranije dojavili da im u prometu smetaju dva ostavljena nepoznata vozila, koja su i prevezena u policijski krug. Provjerom se nije mogao utvrditi pravi vlasnik, a ubrzo nakon toga je uslijedila najveća pljačka u BiH.

Iako to nitko nije htio potvrditi ili opovrgnuti, upravo su ta vozila, kao i ona tri koja su zapaljena nakon oružanog razbojstva, odmah usmjerili istragu prema središnjoj Bosni i istočnoj Hercegovini. Policija čak ima i imena nekolicine sumnjivaca, koji su od ranije bili kadri napraviti klopku blindiranim kolima punim novca i hladnokrvno, uz ljubazne manire, orobiti peteoricu zaštitara banjolučkog Sector securityja, koji su pošiljku iz trezora mostarske sestrinske UniCredit banke trebali dovesti do Imotskog, gdje su ih čekale kolege iz Soko Marića, njihove sestrinske tvrtke iz Hrvatske.

Uz to, sudeći prema riječima Radomira Bojića iz Sector securityja, koji je potvrdio da su blindirana kola bila opremljena videonadzorom, policija bi trebala imati i snimke pljačke, barem dijela gdje prijeti razbojnik s raketnim bacačem-zoljom te kupljenje vreća punih eura, osim onih teških s kovanicama. Također, budući da blindirana kola imaju kameru iznad zadnjih vrata, taj videozapis bi trebao imati i čitavu rutu puta, a ono bi trebalo otkriti koja su sve vozila pratila ovu bogatu pošiljku. Istraga traje.

Ključne riječi

Komentara 2

ST
Stain
16:38 16.10.2010.

Pocnite zaradjivati novac iz fotelje. Ukljucite se u Peoplestring prije svojih prijatelja, izgradite mrezu prijatelja i dobro zaradite: http://www.peoplestring.com/?f=123gorannikolic

DU
Deleted user
18:01 17.10.2010.

Oj, Trebinje, Trebije kad me vidis *ebi me. Otidjite u Trebinje, gospodo isljednici, ako smijete i naci ce te lopine

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije