PLJAČKA STOLJEĆA

Policija ima četvrto vozilo razbojnika, ali novca još nema

medovici
VL FOTO
09.10.2010.
u 15:00

Novac Zagrebačke banke nalazio se u trezoru sestrinske UniCredit banke u Mostaru

Policija još traga za najmanje četvoricom razbojnika koji su u utorak ujutro na cesti Široki Brijeg - Grude izvršili najveću pljačku u BiH, a u zapadnoj Hercegovini i dalje su u punoj pripravnosti specijalci s dugim cijevima. Kako doznajemo, iako se u početku činilo da se radilo o savršeno odrađenoj pljački ‘teškoj’ 3 milijuna eura, razbojnici su ipak napravili nekoliko grešaka, a najkrupnija je ta da su ‘zaboravili’ zapaliti i četvrto vozilo kako bi potpuno uništili tragove. Naime, inspektori su u blizini grudskog mjesta Medovići pronašli automobil za koji sumnjaju da su ga razbojnici ostavili te je ono poslano na vještačenje, od čijih rezultata se dosta toga očekuje. Otuda valjda i optimizam na licima policijskih šefova. Također, trenutačno traju poligrafska ispitivanja svih onih koji su se na bilo koji način nalazili u blizini otetog novca.

- Molim vas, napustite vozila, ovo je pljačka!- uljudnim, ali i prijetećim tonom otpočeo je spektakularni napad na petoricu zaštitara banjolučkog Sector Securityja, koji su za Imotski prevozili ukupno 3,7 milijuna eura Zagrebačke banke, koji se privremeno nalazio u trezoru sestrinske UniCredit banke u Mostaru. Novac su trebali preuzeti njihove kolege iz Soko Marić i odvesti do Zagreba. Prema rekonstrukciji događaja, cesta je bila blokirana s dva vozila, i to hyundaija ukradenog u Novoj Biloj i kombija koji je stigao iz Trebinja. Treći automobil, rover karavan slovenskih oznaka, zabio se u zadnji dio pratećeg vozila, blindiranih kola. Dok je ‘ljubazni’ razbojnik stavljao eksploziv na vjetrobransko staklo, drugi je iz šume izašao s raketnim bacačem - zoljom u rukama, a ostali s automatima. Svaki otpor bio je suvišan.

U blindiranim kolima, koje nije imalo unutarnju kameru i tzv. uništavajuću tintu, ostavili su samo teške vreće s kovanicama i sitnim papirnatim novčanicama. Zapalili su tri vozila i pobjegli, opet s uljudnim riječima: - Hvala vam lijepa, bili ste dobri, ostanite ležati na cesti!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije