sudar C. zvezde i Partizana

Pola srpskih policajaca osiguravat će beogradski derbi

'Riot policemen run during clashes with anti-gay protesters in Belgrade October 10, 2010. A huge force of about 5,000 Serbian police clashed repeatedly with anti-gay protesters on Sunday, leading to a
'MARKO DJURICA'
23.10.2010.
u 09:05

Nakon nereda na paradi homoseksualaca i u Genovi vlasti su čak razmatrale da odgode utakmicu ili da se igra bez publike

Nezapamćene su sigurnosne mjere uoči današnjeg nogometnog derbija između Crvene zvezde i Partizana na beogradskoj Marakani (13 sati). Naime, da bi se izbjegli mogući neredi i najavljeni sukobi huligana s policijom, utakmicu će osiguravati oko 7000 policajaca - 4000 na stadionu, dok će dio biti raspoređen oko stadiona i u gradu, a dio će biti u pripravnosti. Navodno su za dvoboj angažirana i dva helikoptera.

Kako u Srbiji ima ukupno 14.000 policajaca, to znači da je za derbi angažirano njih pola iz cijele države! To je vjerojatno rekord za neku nogometnu utakmicu.

Za ilustraciju, valja spomenuti da derbije između Dinama i Hajduka, kad je napetost najveća, osigurava ukupno (računajući i grad i stadion) oko tisuću policajaca.

"Moramo učiniti sve da se više nikad ne ponove ružne scene iz Genove. Rizik je uoči te utakmice veći nego prije i uvjereni smo da će mjerodavni učiniti sve što mogu da bi spriječili moguće nasilje i kršenje zakona", stoji u zajedničkoj izjavi vodstava oba kluba i Srpskoga nogometnog saveza.

Da bi stadion učinilo sigurnijim, vodstvo Crvene zvezde smanjilo mu je kapacitet za 20 tisuća mjesta (u prodaju je pušteno samo 23.000 ulaznica) te uklonilo sjedala s južne tribine, rezervirane za Partizanove navijače. Inače, zbog posljednjih nereda koje su prouzročili srpski navijači, u inozemstvu je veliko zanimanje za tu utakmicu te je akreditirano više od 60 predstavnika inozemnih medija, a TV slika iz Beograda ići će u 19 zemalja.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije