detaljni plan

Pokušala unajmiti ubojicu da smakne nekog tko nosi krzno

krzno08
Marko Lukunić/Pixsell
23.02.2012.
u 13:44

Od unajmljenog "ubojice" tražila je da upotrijebi nož čija je oštrica duga 10 cm, da ona svjedoči ubojstvu, da žrtva ima najmanje 12 godina i da umre za manje od dvije minute

Aktivistica za prava životinja iz Ohija optužena je za traženje plaćenog ubojice koji bi, po njenoj narudžbi, ubio nasumce odabranu osobu koja nosi životinjsko krzno, i to hicima iz vatrenog oružja ili rezanjem vrata.

Meredith Lowell (27) iz Cleveland Heightsa, javlja CNN, optužena je za stvaranje lažnog Facebook-profila s namjerom da stupi u kontakt s mogućim ubojicom, piše u pismenom iskazu predanom Općinskom sudu u Ohiju.

Lowell je na društvenoj mreži navodno objavila sljedeći zahtjev: "Želim stvoriti online-zajednicu na Facebooku koja bi mi omogućila pronalaženje nekoga tko je voljan ubiti osobu koja nosi krzno i to krajem listopada 2011. ili početkom studenog 2011. ili u siječnju 2012. ili najkasnije veljači 2012."

Agent FBI-ja kontaktirao ju je predstavljajući se kao ubojica nakon što su istražitelji na osnovi sudskog naloga doznali podatke o stvarnom kreatoru lažnog Facebook-profila.

Od prikrivenog FBI-ova agenta navodno je tražila da ubojstvo "odradi" u lokalnoj knjižnici te da ona bude svjedok kako bi nakon ubojstva svima prisutnima mogla podijeliti letke o nasilju nad životinjama.

– Donesi oštar nož čija je oštrica duga najmanje 10 cm, a trebao bi biti dovoljno oštar da se njime može nekoga ubosti ili mu prerezati grlo kako bi umrli – navodno je Lowell napisala u e-mailu svom unajmljenom "ubojici". Dodala je i da bi osoba koju će ubiti trebala imati najmanje 12 godina iako bi bilo bolje da "po mogućnosti ima 14 i više godina". U svojim zahtjevima, čini se, bila je vrlo precizna pa je tako navodno napisala i da želi da meta bude ubijena u manje od dvije minute, a još bolje bi bilo da umre za manje od minutu.

U travnju 2011. Lowell je navodno poslala e-mail policiji u Cleveland Heightsu u kojemu je naznačila kako ona "istražuje industriju krzna i vjeruje kako bi i policija trebala provesti istragu".

Lowell je danas uhićena i čeka saslušanje.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije