loše planirano

Pokušala ubiti supruga, a zatim i prijatelja s kojim je bila u bijegu

\'pistolj\'
Arhiva VL
29.11.2012.
u 12:00

Prijatelja s kojim je pobjegla u Sloveniju omamila je tabletama. Kada je zaspao u autu, pokušala ga je zatući, no muškarac se probudio i pobjegao

Ruža Š., 49-godišnjakinja podrijetlom iz Kotor Varoša kojoj se na varaždinskom Županijskom sudu sudi zbog poticanja na ubojstvo supruga Ante M., pobjegla je u Sloveniju i ondje očito nastavila ubilački pohod, zbog čega je i završila u ljubljanskom zatvoru. U Hrvatskoj je pokušavala ubiti supruga, a u Sloveniji 63-godišnjeg znanca s kojim je nedavno pobjegla iz zemlje dok je čekala suđenje za prvi zločin.

Nudila 500 eura nagrade

Navodno ga je omamila tabletama. Muškarac nije ništa slutio, nego je mislio samo da mu se spava pa je kod Lukovica u Sloveniji zaustavio auto i zaspao. Dok je spavao, Ruža Š. pokušavala ga je ubiti predmetima koji su joj se našli pri ruci. No, nesretni se muškarac probudio i unatoč djelovanju opijata uspio se oduprijeti napadu, pobjeći iz automobila i prijaviti sve policiji koja je odmah krenula u potragu. Bjegunku su tražili i helikopterima, a pronašli su je isti dan u večernjim satima uz pomoć dojave mještana iz Lukovica. Bilo je to 18. listopada ove godine. Ruža je uhićena i privedena u ljubljanski zatvor. Istražni sudac odredio joj je pritvor zbog sumnje da je pokušala ubiti. Pitanje je stoga kako i gdje će se suditi Ruži za zločine za koje ju se tereti. Naime, Ruži Š. sudi se u Varaždinu zbog toga jer je krajem ljeta prošle godine više ljudi nagovarala da ubiju njezina supruga Antu M. iz Varaždina koji nije ni znao da je s njom u braku. Vojnog invalida s bolesnim srcem Ruža je upoznala prije sedam godina i tada je, tvrde razni svjedoci, skovala plan – dokopati se Antina stana i mirovine.

– Rekla je da ga je najbolje napiti, odvesti do rijeke Drave i baciti ga u vodu da se utopi. Mislio sam da se šali. Rekao sam joj da nisam plaćeni ubojica – rekao je Zoran O., jedan od svjedoka u varaždinskom slučaju. Kako nije uspjela nagovoriti Zorana, pokušala je i druge uvući u smrtonosnu zavjeru protiv muža. Nagovarati na ubojstvo počela je i Antuna B. i Matu S., a nudila im je i 500 eura kao nagradu.

Šok na vjenčanju

Nesretni suprug Ante zaista nije znao da je oženjen s Ružom Š., što je rekao i na sudu.

– U matični ured došli smo da budemo kumovi njezinim prijateljima, a na kraju su oni bili nama – rekao je Ante M. na sudu. Ružu je napokon odlučio prijaviti Zoran O., no ona je poricala sve optužbe i tvrdila da joj nije jasno zašto je svjedoci terete. Njezin odvjetnik Goran Ružić nakon čitanja optužnice rekao je da njegova klijentica nije kriva i da će to dokazati na suđenju. Prije nego što se cijeli slučaj razriješio, Ruža Š. pobjegla je u Sloveniju i očito nastavila živjeti u istom stilu.

>>Omišanka ubila bogatog psihičkog bolesnika nakon tjedan dana veze

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije