Prosvjedi u BiH

Pogledajte što je otac preminule bebe iz BIH poručio na koncertu

Carlos Tevez
Foto: Reuters
1/2
19.06.2013.
u 07:21

Okupljenima se obratio i otac tromjesečne bebe Berine koja je preminula prije dva dana jer zbog JMBG-a nije mogla dobiti putovnicu da ode u inozemstvo na liječenje.

Nekoliko tisuća građana Sarajeva nazočilo je sinoć koncertu podrške demonstracijama za jedinstveni matični broj građana ispred zgrade Parlamenta BiH. Bendovi Frenkie, Dubioza kolektiv, Letu štuke, Zoster, Skroz i Dvadesetorica svojim su pjesmama slali poruke Parlamentu BiH, a okupljanje je prošlo bez incidenata. Građanai susjedne nam države, ujedinjeni u želji da izbore promjene, jasno i glasno su poručili što misle, javlja B92.

- Ne dozvolimo da još jedno dijete umre zbog nerada parlamentaraca. Imamo podršku stranih i domaćih subjekata, ali samo su građani dio ove priče", poruka je to koju je pročitao izvođač koji je zadnji nastupao na koncertu. 

Okupljenima se obratio i otac tromjesečne bebe Berine koja je preminula prije dva dana jer zbog JMBG-a nije mogla dobiti putovnicu da ode u inozemstvo na liječenje. Poručio je da postoji mogućnost da bi njegova curica i danas bila živa da je lakše mogla dobiti putne isprave i da je imala matični broj na vrijeme.

Podsjetimo, Zakon o JMBG nije na snazi od 12. veljače zbog čega novorođena djeca u BiH nemaju jedinstveni matični broj i ne mogu dobiti osobne dokumente.

Građani koji su sudjelovali u "bebi protestima" u Sarajevu, koji su počeli 5. lipnja, dali su ultimatum parlamentarcima da do 30. lipnja donesu zakon o JMBG.

>>Roditelji preminule Berine: Nisu nam pomogli oni koji su morali

 

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?