Očitao im bukvicu

Pogledajte kako Putin viče na ministre

vladimir putin
Reuters/PIXSELL
17.04.2013.
u 14:15

Putin upozorio ministre da će se dijeliti otkazi ukoliko ne izvrše provedbu njegove naredbe za socijalna davanja

Putin na video snimci koja je procurila u javnost pokazao svoju osjetljivost za socijalno ugrožene. Naime, na snimci se vidi, a bome i čuje kako ruski predsjednik Vladimir Putin viče na visoke dužnosnike, među kojima i ministra financija Antona Siluanova i potpredsjednika Vlade Dimitrija Kozaka jer nisu proveli njegove naredbe o izdvajanjima za socijalna davanja, piše Reuters.

Putin je od svojih ministara zatražio više akcije kako bi se ostvarila njegova obećanja dana Ruskom narodu.

- Ako ne pokrenemo izdvajanja za socijalna davanja morat ćemo priznat neefikasnost, ili moju ili vašu, pa ćete podnijeti ostavke - rekao je Putin na sastanku održanom u gradu Elista.

Reuters navodi da su ovakve Putinove izjave uslijedile poslije višemjesečnih nagađanja da je došlo do zategnutosti u odnosima Medvedeva i Putina i da bi premijer mogao biti smijenjen.

Ruska vlada i Kremlj su do sada odbacivali tu vrstu spekulacija.

Putin je obećao rusima da će država povećati socijalna davanja pošto se suočio sa najvećim protestima u zemlji od 2000. godine.

Prošle godine je ukorio trojicu ministara zbog toga što nisu u svom resoru izdvajali dovoljno u tu svrhu, a jedan od njih, ministar za regionalni razvoj Oleg Govorun, sam je ubrzo podnio ostavku.

>>Vladimir Putin: Pomoći ćemo u istrazi bostonskog napada

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?