Sarajevo

Poginuli dječak iz Mostara bio kod bake na ljetovanju

Hitna
18.06.2013.
u 10:15

Djeca su tromblonsku minu pronašla u igri i donijela u dvorište

Mirza Merdžanović (10) iz Mostara poginuo je, a četiri dječaka iz Sarajeva teško su ozlijeđena u eksploziji tromblonske mine koja je prekjučer potresla sarajevsku općinu Hadžići. Poslije ukazane pomoći, tri dječaka su u stabilnom stanju, a liječnici se i dalje bore za život jednog 12-godišnjaka.

Mina aktivirana u igri

Nezapamćena tragedija dogodila se u dvorištu obitelji Smajlović kada su dječaci navodno u šumi pronašli tromblonsku minu koju su donijeli u dvorište, da bi je potom u igri aktivirali. U snažnoj eksploziji Mirza je na mjestu ostao mrtav, dok su njegovi prijatelji S. J. (12), M. D. (12), K. A. (14) i S. M. (12) s teškim ozljedama prevezeni u KCU u Sarajevu. Biljana Jandrić, glasnogovornica KCU Sarajevo, kazala je da je jedan 12-godišnjak primljen s ozljedama abdomena koje su opasne po život pa je odmah i operiran.

- Poslije operacije dječak je uspavan i priključen na aparate za umjetno disanje. Njegovo stanje je dosta teško i liječnici se bore za njegov život. Dvojica kolega primljeni su s ozljedama mekih tkiva desne nadlaktice i ramena, te krvarenjem u mozgu. Drugi dječak prebačen je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, a treći je operiran na Klinici za neurokirugiju i bio je budan, stabilan i komunikativan. Obojici je stanje stabilno, kao i četvrtom koji je zadobio frakturu zida očne šupljine i trenutno nema većih problema - priopćila je Jandrićeva. Stanari su rekli da se grupa dječaka igrala u obližnjoj šumi i pretpostavlja se da su u njoj i pronašli neeksplodirani tromblon. Eksplozivnu napravu potom su donijeli u dvorište. Spustili su je na zemlju pokraj šupe i radoznalo su gledali.

Plač i jauci

Prema informacijama, jedan dječak je nepoznatim predmetom počeo udarati po tromblonu, koji se aktivirao i raznio devetogodišnjaka. - To je bila jako snažna eksplozija i imao sam osjećaj kao da se cijela ulica potresla. Samo nekoliko sekundi poslije detonacije začuli su se plač i jauci - rekao je mještanin. Susjedi su odmah pristigli u pomoć, a uskoro je došlo i vozilo hitne pomoći.

Stradali dječak Mirza M. rodom je iz Sarajeva, ali je godinama nastanjen u Mostaru. Po završetku škole roditelji su ga doveli u Sarajevo da provede raspust kod rodbine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije