KORAK NAPRIJED

Počinje izgradnja Onkologije u Mostaru

bolnica
VL FOTO
02.09.2010.
u 07:52

Projekt nove Klinike za onkologiju će se financirati iz kredita Saudijske Arabije, a zgrada bi trebala biti izgrađena u roku od godinu dana

U ponedjeljak, 13. rujna na prigodnoj svečanosti na lokaciji nove bolnice na Bijelom brijegu bit će svečano položen kamen temeljac i otvoreni radovi za izgradnju zgrade nove Klinike za onkologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Važna uloga

Ovaj veliki infrastrukturni projekt financiran je iz sredstava Saudijskog fonda za razvoj, za što je jamstva dala Skupština i Vlada Hercegovačko-neretvanske županije te Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a koji je odigrao važnu ulogu, jer su izdana jamstva za realiziranje kreditnog sporazuma i preuzeta obveza vraćanja kredita. Uvjeti saudijskog kredita su povoljni, s rokom otplate od 25 godina. Vrijednost kredita je 6,625 milijuna USD, a samo za izgradnju nove zgrade potrebno je 8,8 milijuna KM. Izgradnja bi trebala trajati oko godinu dana, a zgrada Klinike za onkologiju imat će dva linearna akceleratora. Na ovaj način SKB Mostar će pružiti i radioterapiju onkološkim pacijentima, što će olakšati liječenje i njima i članovima njihovih obitelji, smanjiti financijske troškove putovanja, liječenja i slično, jer neće biti primorani ići za Sarajevo, Split ili Zagreb. Projekt je od nemjerljive vrijednosti za pučanstvo Hercegovine koje desetljećima traži zdravlja u većim centrima. Inače, mostarska Klinika za onkologiju ima doista izvrstan tim liječnika, predvođenih vrhunskim hrvatskim onkologom i predstojnikom-voditeljem klinike prof. dr. sc. Eduardom Vrdoljakom (osnivač splitske Onkologije), a tu je i prim. Drinka Musa, dr. med., i mlada Mostarka dr. Inga Marijanović, specijalist radioterapije i onkologije.

Radio Sunce


Zanimljivo je da je prof. dr. sc. Vrdoljak u Splitu omogućio osnutak Radija Sunce, kao dio nove strategije u borbi protiv raka i za zdraviji život svakoga čovjeka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?