Nabavljeno cjepivo

Počinje besplatno cijepljenje protiv gripe

cjepivo
VL FOTO
30.11.2011.
u 17:03

Zahvaljujući tržišnom nadmetanju, cjepivo je ove godine jeftinije tako da se nabavilo 1.500 besplatnih doza

Nakon što je Skupština Hercegbosanske županije na zadnjoj sjednici poništila svoju odluku kojom je onemogućila sve financijske transfere iz županijskog proračuna, osim za redovite izdatke, isplatu plaća i ostalih naknada proračunskim korisnicima, na račun Zavoda za javno zdravstvo HB županije konačno je sjelo 15.000 maraka za nabavu cjepiva protiv sezonske gripe.

Najpovoljniji ponuđač

Već po samom donošenju odluke u Skupštini i ‘zelenog svjetla’ iz resornog ministarstva, ravnateljica Zavoda dr. Dijana Mamić provela je proceduru izbora najpovoljnijeg ponuđača, tako da je i cjepivo nabavljeno. Zahvaljujući tržišnom nadmetanju, cjepivo je ove godine jeftinije tako da se nabavilo 1.500 besplatnih doza za ugroženu populaciju u HBŽ-u – umirovljenike, kronične bolesnike, socijalno ugrožene i druge građane s posebnim potrebama. U livanjskoj općini cijepljenje počinje danas u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo, a u domovima zdravlja diljem Hercegbosanske županije za dan dva.

Raspoređene doze

Ove godine će svi oni koji su upisani u Zavodu s područja Livna dobiti svoju besplatnu dozu, jer ih se prijavilo manje od 450 koliko je raspoređeno doza cjepiva. Dom zdravlja u Tomislavgradu dobiti će 350, u Drvaru 250, a za potrebe zdravstvenih ustanova u Kupresu, Glamoču i Bosanskog Grahovu osigurano je po 100 doza. Oko 150 doza cjepiva ostavljeno je za potrebe pacijenata i osoblja na hemodijalizi, za Udrugu dijabetičara i nepokretne osobe te za štićenike i osoblje staračkih domova.

Pored ovih besplatnih doza, građanstvu je na raspolaganju i komercijalno cjepivo po cijeni od 20 maraka i to u domovima zdravlja u Tomislavgradu, Livnu i Kupresu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?