Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Počinje besplatno cijepljenje protiv gripe

Zahvaljujući tržišnom nadmetanju, cjepivo je ove godine jeftinije tako da se nabavilo 1.500 besplatnih doza
30. studenoga 2011. u 17:03 0 komentara 1 prikaza
cjepivo
Foto: VL FOTO

Nakon što je Skupština Hercegbosanske županije na zadnjoj sjednici poništila svoju odluku kojom je onemogućila sve financijske transfere iz županijskog proračuna, osim za redovite izdatke, isplatu plaća i ostalih naknada proračunskim korisnicima, na račun Zavoda za javno zdravstvo HB županije konačno je sjelo 15.000 maraka za nabavu cjepiva protiv sezonske gripe.

Najpovoljniji ponuđač

Već po samom donošenju odluke u Skupštini i ‘zelenog svjetla’ iz resornog ministarstva, ravnateljica Zavoda dr. Dijana Mamić provela je proceduru izbora najpovoljnijeg ponuđača, tako da je i cjepivo nabavljeno. Zahvaljujući tržišnom nadmetanju, cjepivo je ove godine jeftinije tako da se nabavilo 1.500 besplatnih doza za ugroženu populaciju u HBŽ-u – umirovljenike, kronične bolesnike, socijalno ugrožene i druge građane s posebnim potrebama. U livanjskoj općini cijepljenje počinje danas u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo, a u domovima zdravlja diljem Hercegbosanske županije za dan dva.

Raspoređene doze

Ove godine će svi oni koji su upisani u Zavodu s područja Livna dobiti svoju besplatnu dozu, jer ih se prijavilo manje od 450 koliko je raspoređeno doza cjepiva. Dom zdravlja u Tomislavgradu dobiti će 350, u Drvaru 250, a za potrebe zdravstvenih ustanova u Kupresu, Glamoču i Bosanskog Grahovu osigurano je po 100 doza. Oko 150 doza cjepiva ostavljeno je za potrebe pacijenata i osoblja na hemodijalizi, za Udrugu dijabetičara i nepokretne osobe te za štićenike i osoblje staračkih domova.

Pored ovih besplatnih doza, građanstvu je na raspolaganju i komercijalno cjepivo po cijeni od 20 maraka i to u domovima zdravlja u Tomislavgradu, Livnu i Kupresu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.