Općinska natjecanja

Početak Liga obilježio pristojni posjet

Liga
04.07.2012.
u 12:24

Općinska natjecanja u Mostaru, Čitluku i Širokom Brijegu već su u velikoj mjeri zainteresirala javnost

Krenulo je! Općinske malonogometne lige i ove će godine oko sebe okupiti vojske gledatelja i rekreativaca malonogometaša. Malonogometna natjecanja u Mostaru, Čitluku i Širokom Brijegu prva su pozvala gledatelje na svoje tribine. S boljim medijskim praćenjem Liga raste i njihova popularnost. Jasno je odavno kako takva natjecanja više nisu samo sportski događaj, nego i nešto što poprima širu društvenu dimenziju. Prvu večer organizatori u tri općinska natjecanja mogu biti i te kako zadovoljni posjetom.

Ukupno je samo prve susrete u Mostaru, Čitluku i Širokom Brijegu po slobodnim procjenama pratilo oko 4000 - 5000 gledatelja. Malo je nezgodnije odrediti točniji broj gledatelja u ovakvim slučajevima jer publika se na svim terenima smjenjivala na tribinama. Neke skupine gledatelja dolazile su pratiti igre samo svoje mjesne zajednice, dok je bio određen broj onih koji bi pratili sve susrete koji bi se igrali te večeri. Bitno je istaknuti kako ova natjecanja imaju podršku lokalnih uprava. Istina, ona je na nekim mjestima još uvijek na simboličnoj razini, ali je za očekivati veću podršku jer je riječ o zdravim projektima koji promoviraju sport i druženje.

Organizatori općinskih natjecanja svake sezone nastoje na što bolji način organizirati svoju ligu. Pripreme traju mjesecima. Svake se godine osjeća blagi porast međusobne konkurencije. Jer nije mala stvar prestiž, koji neka općinska organizacija stječe nakon što na kvalitetan način vodi svoju ligu. Može se kazati kako se organizatori nastoje natjecati kvalitetom, jer dobar imidž u javnosti im može samo pogodovati i u budućnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?