SPEKTAKL

Počele pripreme za Večernjakov pečat

pečat
Zoran Grizelj
16.02.2012.
u 09:52

Tradicionalni 11. izbor Osobe godine održat će se 2. ožujka u Mostaru

- Kad će Večernjakov pečat, najčešće je pitanje posljednjih dana koje čitatelji postavljaju našoj redakciji. Dana 2. ožujka u 20 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru jedanaesti put održat će se tradicionalni izbor osobe godine. Već sada počelo je zanimanje za pozivnice na ovu manifestaciju koju su mnogi odavno proglasili najznačajnijim društvenim događajem godine.

Najznačajniji izbor

Svi oni koji ne budu među tisuću uzvanika u dvorani Pečat će moći pratiti u izravnom televizijskom prijenosu BHRT-a, ali i brojnih drugih radiotelevizijskih kuća.

Političari, gospodarstvenici, crkveni velikodostojnici, sportaši, liječnici, glumci, pjevači, slikari, filmski radnici..., koji su u prošloj godini ostavili najviše traga u BiH naći će svoje mjesto na Večernjakovom popisu kandidata za Osobu godinu koju biraju čitatelji.

Među desetak pečata u različitim kategorijama, koje ćemo dodijeliti u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, bit će onaj za Osobu godinu po izboru čitatelja Večernjeg lista.

Proteklih deset godina ovaj izbor nametnuo se kao jedan od najznačajnijih u BiH, ali i regiji.

Tko se našao na popisu onih koji su obilježili godinu iza nas, znat će se sutra, kada ćemo objaviti naših sto kandidata, a čitatelji će imati dva tjedna za glasovanje i izbor onoga koji će 2. ožujka oko 21 sat i trideset minuta naslijediti dosadašnje laureate koji su dolazili iz svijeta gospodarstva, znanosti, sporta, religije, estrade, politike... te iz Mostara svima nazdraviti pjenušcem uz taktove Napitnice iz Verdijeve opere “La Traviata”.

Europa stiže u Mostar

Svi žele u Europu, svi obećavaju Europu, a Večernjakov pečat dovodi je u BiH, u Hercegovinu, u Mostar... I ove godine očekuju se brojni ugledni gosti iz regije, Europe i svijeta, a tu su i izvođači, također iz cijele Europe.

Uz Katedralni oratorijski zbor izvođače će pratiti New European Symphony Orchestra, sastavljen od glazbenika iz cijele Europe. A i solisti koji će nastupiti na Pečatu također dolaze iz cijele Europe. Svake godine Pečat smo poboljšavali, dizali ga na višu razinu... Ne sumnjajte da će tako biti i ove godine.

Još jednom smo pomaknuli granice i... Ali neka nešto ostane i za samu priredbu u Kosači.

Sljedećih dana objavljivat ćemo nominacije u ostalim kategorijama, sporta, kulture, gospodarstva, znanosti, estrade..., ali i brojna druga iznenađenja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?