Široki Brijeg

Pobjedu odnio Tomislav Kopač u mini maratonu

Zajednička slika
VL FOTO
09.05.2013.
u 09:44

Sportskom djelu obilježavanja zaustavljanja tenkova prethodila je i sjednica Mladeži HDZ BiH i županijskih odbora HNŽ-a i ZHŽ-a u Pologu

Povodom 22. obljetnice zaustavljanja tenkova u Pologu, između Mostara i Širokog Brijega, Mladež HDZ BiH, županijskih odbora HNŽ-a i ZHŽ-a organizirali su zajedničku svečanu sjednicu u prostorijama OŠ Polog. Sjednici su nazočili premijeri ovih dviju županija Denis Lasić i Zdenko Ćosić, te gradonačelnici Širokog Brijega i Mostara Miro Kraljević i Ljubo Bešlić, glavni tajnik HDZ BiH Vlado Džoić, predsjednik GO HDZ BiH Mostar Slađan Bevanda i predsjednica Zajednice žena HDZ BiH, Marija Zelenika. Nakon sjednice položeni su vijenci ispred spomen-obilježja, nakon čega je služena sveta misa za sve poginule branitelje, u crkvi u Pologu. Kao sjećanje na ovaj dan održan je i maraton Polog - Široki Brijeg. Pobjednik mini maratona Polog - Široki Brijeg je prošlogodišnji pobjednik Tomislav Kopač iz Imotskog. U konkurenciji od 53 natjecatelja iz svih dijelova BiH i Hrvatske prvo mjesto i novi rekord mini maratona ostvario je Tomislav Kopač iz Imotskog s vremenom od 33 minute i 24 sekunde. Drugo mjesto osvojio je Tomislav Brečić (34 minuta i 47 sekundi) također iz Imotskog, dok je treći na cilj stigao Tomislavgrađanin Karlo Sušilović s vremenom 36 minuta i 12 sekundi. Dodijeljena su i posebna priznanja i novčane nagrade i za pet najbolje plasiranih Širokobriježana: Filip Lovrić, Marko Lovrić, Ivan Kvesić, Ante Kubiček i Toni Ćorić, te pet najboljih školskog uzrasta: Renato Skoko, Ante Grbešić, Gabrijel Ćavar, Mario Lasić i Petar Logara. Posebno priznanje dodijeljeno je Vinku Kraljeviću za 10. jubilarno sudjelovanje na mini maratonu. Nakon mini maratona vijenac za sve poginule i stradale hrvatske domoljube položili su načelnik Miro Kraljević, predsjednik OV Vinko Topić, predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić, ministar branitelja ZŽH Mladen Begić i predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Vijenac je položilo i izaslanstvo OS BiH predvođeno brigadirom Slavenom Lasićem.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?