Organizacija

Po darivanju krvi Posavska županija je prva

infuzija
Reuters
05.05.2010.
u 13:42

11 darovatelja je s 30 do 35 davanja i pet davatelja s više od 35 darivanja krvi putem oraške Službe za transfuzijsku medicinu

Služba za transfuzijsku medicinu Županijske Opće bolnice Orašje početkom svibnja obilježava deset godina od prve organizirane akcije prikupljanja krvi u toj županiji. Marijan Mijatović-Banče, županijski koordinator za darivanje krvi, istaknuo je kako je prvo organizirano darivanje krvi u Županiji Posavskoj bilo 4. svibnja 2000. godine u vojarni Sinovi Posavine, u krugu tvornice Bosanac, koju su zajednički organizirali spomenuta služba i 2. bojna 4. Gardijske motorizirane brigade HVO-a Sinovi Posavine. - U znak zahvale svima koji su kroz proteklo desetljeće darivali najdragocjeniju tekućinu, jučer je, na godišnjicu, Služba transfuziologije organizirala druženje i dodjelu zahvalnica, među kojima je 35 davatelja s više od 20 darivanja, 25 koji su krv dali 25 do 30 puta, njih 11 s 30 do 35 davanja i 5 davatelja s preko 35 darivanja krvi putem ove službe - istaknuo je Mijatović.

U ime pokrovitelja jubileja zahvalnice su uručili dr. Ružica Vukić, ravnateljica ŽOB-a Orašje, Blaž Župarić, ministar zdravstva rada i socijalne politike ŽP-a, i Andrija Marić ravnatelj Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske. Za odličnu suradnju kroz proteklih deset godina u ovoj akciji služba je uručila i zahvalnicu Crvenom križu. Mijatović je zahvalio svim plemenitim ljudima, posebice jubilarcima, zahvaljujući kojima je pružana kvalitetna medicinska skrb pacijentima u svim zdravstvenim ustanovama u ŽP, i zahvaljujući kojima je Županija na prvom mjestu u Federaciji BiH po davalaštvu krvi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?